Гол на Божинов и Георги Тодоров начело - последният път, когато Левски отбеляза 3 попадения на Ботев в Пловдив (ВИДЕО)


Гол на Божинов и Георги Тодоров начело - последният път, когато Левски отбеляза 3 попадения на Ботев в Пловдив (ВИДЕО)
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

3354 0

Левски записа убедителна победа във втория кръг на Първа лига срещу Ботев (Пловдив) на "Колежа". "Сините" успяха да вкарат три попадения във вратата на Ханкич и заслужено се поздравиха с успеха.

Въпреки че допуснаха едно попадение за 1:2, дело на Мартин Секулин, отборът на Николай Костов не допусна изненада, а напротив. Бързо вкара трето попадение, за да успокои последните минути от двубоя и да се поздрави с трите точки.

Преди 4 години за последно Левски вкарва 3 гола като гост на Ботев Пд

Това е втора победа за 26-кратните шампиони като гост на пловдивчани в рамките на 3 месеца, като "канарчетата" със сигурност не са сред гостоприемните домакини за Левски. Столичани винаги са срещали проблеми и на "Христо Ботев", и на базата в Коматево.

Последният път, когато столичният гранд успява да отбележи 3 гола на "канарчетата" като гост е през 2019 година. На 4 май Левски побеждава съперника си при същия резултат - 1:3, но двубоят протича по по-различен начин. Станислав Костов открива резултата в 21', като той се запазва до 67', когато Тодор Неделев изравнява. С две късни попадения на Станислав Иванов в 87' и Валери Божинов в 90' "сините" успяват да затворят мача. Тогава наставник на тима бе Георги Тодоров, а в края на сезона отборът завърши на третото място.

Във вчерашния двубой (22.07) Левски води убедително при притежанието на топката и дочака своите шансове. Първо Рикардиньо се разписа от дузпа в 56', а Ел Джемили удвои в 75' с прекрасен гол. Мартин Секулич вкара първо историческо попадение на "Колежа", но отново Джемили угаси радостта на пловдивчани.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички