Гикиевич в немилост, след като топи съотборник за пиянство


Гикиевич в немилост, след като топи съотборник за пиянство
Снимка: Официален сайт на "Левски"

2927 1

Нападателят Лукаш Гикиевич, който подписа с "Левски" за 1,5 г., има славата на скандалджия в родината си. Неведнъж медиите в страната пишат за трудния му характер.

Типичен пример за това е причината за раздялата му с Шльонск (Вроцлав) през 2013-а. Гики, както го наричат съотборници и приятели, се забърква в пиянски скандал. Не, нападателят не си пада по чашката. Точно обратното. Той обвинява на висок глас в съблекалнята своя съотборник Патрик Мраз, че е отишъл пиян на тренировка. Словакът е изхвърлен от отбора, но последствията за Гикиевич не са никак добри. Нападателят, който дълго време е душата на тима, изпада в немилост сред съотборниците си, които се обявяват в подкрепа на Мраз. Те спират да комуникират с него и да му подават на терена.

"Това е глупост - обявява и самият словак. - Не бях пиян! Попитайте момчетата. Всеки от тях ще потвърди думите ми. Ако отидете на вечеря и изпиете чаша вино или халба бира, това не ви прави алкохолик. Не е имало оргии, пиянство и танци до зори."

Гики отказва коментар по случая, след като отборът му обръща гръб. Дори капитанът Себастиан Мила го напада публично.

"Атмосферата в съблекалнята е страхотна, но ако някой развали колектива, той просто бива елиминиран от останалите", обяви Мила по адрес на Лукаш.

Малко по-късно Гикиевич разтрогва договора си с Шльонск по взаимно съгласие и преминава в кипърския "Омония".

Нападателят е преживял и зверска контузия по време на престоя си в тима от Вроцлав. През 2011 година той чупи жестоко глезена си и няколко месеца е извън терена. Лукаш влиза като резерва в мача срещу Висла (Краков) и пет минути по-късно бележи във вратата на противника. Скоро след това обаче се оказва в болницата.

"Противник падна върху крака ми - сподели Гикиевич. - Нищо повече не помня, защото бях в шок. Някой ме удари и ми се извини, но не помня кой е заради жестоката болка. Още повече съжалява, че това се случи пред погледа на майка ми. Тя беше дошла специално за мача."

Футболистът е опериран и остава извън игра за около пет месеца.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички