Георги Иванов: Играчите нямат мотивация без пари


Георги Иванов: Играчите нямат мотивация без пари

1616 0

 Старши-треньорът на Левски Георги Иванов даде интервю за "Дарик", в което говори за предстоящия мач със Славия, за дошлите на проби футболисти и Валери Божинов.

- След поредното тежко бягане на тренировка, дали привърши тази мини физическа подготовка?

- С днешното занимание този цикъл на физическа подготовка завърши. В събота ни предстои контрола с Ботев (Враца) от 18 часа, където очаквам футболистите да са изморени, но това ни е целта. Да можем през преумора да трупаме качества. За момента най- важното е да се подготвим физически, защото изоставаме в този компонент на играта. Всеки от играчите се раздава. Показателите им не са добри, но и това ни е целта да ги подобрим. За мачовете да са в по-добро физическо състояние отколкото са сега.

- Преди обяд с отбора се подготвяше нов футболист- Алексис Алар. Дали е на проби или ще подпише с Левски?

- Да, има и централен нападател. Освен французина Алар, който вече е тук, чакаме днес да пристигне още един футболист. Да не казвам имена, нека да дойде ще го видите. Ще ги видим тримата в контролната среща в събота. Това е, за да се убедим в техните качества. Не е задължително да вземем футболист, ако не сме доволни и убедени, че точно този футболист е за нашия отбор. Така ще пробваме срещу Ботев (Враца) двама централни нападатели и един външен халф, за да видим ще могат ли да помогнат на отбора ни. Важното е те да са подготвени, защото ние сме вече в седмия кръг, а те ако са свободни агенти, би трябвало още да нямат мачове.

- Появата на двамата нападатели значи ли, че не сте доволен от чилиеца Гилермо Гомес и ще остане ли той да играе в контролата с Ботев (Враца)?

- Чилиецът ще остане за събота. Всички ще останат за контролата и в понеделник ще взимаме решение за тях. Ако не покажат качествата, които имат, то няма да вземем никой. Ще продължим да търсим, докато не намерим точният човек, защото ние няма да го вземем за два месеца, а до края на футболната година, а и може за две години в зависимост от потенциала, който покаже. Очакваме новите да имат физическа подготовка, която да им позволи да изиграят един мач. Нормално е ако не са играли мачове да нямат форма, но да имат някакво ниво.

- За Валери Божинов се говори непрекъснато. Спряга се за трансфер къде ли не, но каква е истината?

- Поне до Нова година Валери Божинов ще играе в Левски. И от неговото място в Левски не зависи осъществяването на трансфер на още един нападател.

- Човек от школата на Левски стана старши треньор на Славия, а другата седмица предстои шампионатен мач между двата отбора. Притеснявате ли се от това?

- Всеки мач на Левски може да се види по телевизията. Много хора са запознати с качествата на играчите и с качествата на отбора. Аз смятам, че Левски не е разкрил пълния си потенциал. Очаквам в следващите мачове да показваме по-добри игри и да имаме по-добри резултати. Напрежението в клуба зависи от резултатите ни. Първенството е изравнено. Ще има още изненади. Надявам се да не са за нас. Нормално е при нов отбор да има лъкатушене. Пламен Илиев е важен за нас. Надявам се с неговото завръщане да даде увереност на защитата и на отбора. Надявам се да имаме по-голяма сигурност и на вратата и в защитата.

- Съгласен ли сте с изразената позиция на Боби Михайлов да се ограничи присъствието на чужденците в българските отбори?

- Аз съм за това да има повече българи в отборите. Трябва да знаем, че нямаме такова качество на българите, за да са водещи футболисти във водещите клубове. Нито школите работят на ниво, нито играчите там са готови за мъжкия футбол. Откакто аз съм треньор пускам юноши, но те трябва сами да се налагат с изявите си.

- Зависими ли са футболистите от това да не играят на пълни обороти, ако не им се плащат редовно заплатите?

- Всеки един работник, тук не става въпрос само за футболистите, е нормално да му пада мотивацията, когато не си получава редовно възнаграждението. Не са най-важни парите във всеки един случай. При всеки човек нещата са индивидуални. Надявам се в Левски нещата да са изрядни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички