Георги Георгиев: Легенди като Сашо Костов са естествени авторитети за младите


Георги Георгиев: Легенди като Сашо Костов са естествени авторитети за младите
Снимка: Facebook

3053 0

"Децата и младите хора имат особена нужда от авторитети. От някой, на когото да искат са приличат. Големите спортисти са естествени авторитети не само заради постиженията си, а и заради ценностите, които олицетворяват. Като запален левскар за мен беше чест да съм вносител на идеята. Така Сашо Костов оставя още една диря - в паметта на града ни".

Това са думи на общинския съветник от ГЕРБ Георги Георгиев, който припомня, че кръщаването на улица в София на бившата звезда на Левски - Сашо Костов, е и по негова заслуга.

Бившият председател на Столичния общински съвет написа, че именуването на улицата е станало по негово и на д-р Антон Койчев и арх. Ивайло Петков предложение. Георгиев припомни, че една от причините за това е, че е запален левскар.

Ето какво написа общинският съветник в София:

"През изминалия мандат на общинския съвет по наше предложение с д-р Антон Койчев и арх. Ивайло Петков именувахме улица на футболната легенда на “Левски” Сашо Костов. Той е един от най-обичаните български играчи и легенда в историята на Левски, с който е трикратен шампион и шесткратен носител на Купата на Съветската армия. Известен е с отлична техника, бързина и изобретателност. Както и със своя финт, наречен "финтът на Сашо".

👏 Преди дни “ПФК Левски" и сдружение „Сини сърца" почетоха паметта на любимия на поколения левскари футболист на улицата, която вече носи неговото име.

📍 Събитието се проведе пред 16-а детска градина „Приказен свят" в Студентски град между улици „Атанас Манчев" и „Проф. Атанас Иширков", където се намира улица "Сашо Костов" (повече за събитието научете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички