Генчев мъчи Левски като треньор, справя се по-добре от Костов, но не и от Мъри, срещу ЦСКА и Лудогорец


Генчев мъчи Левски като треньор, справя се по-добре от Костов, но не и от Мъри, срещу ЦСКА и Лудогорец
Снимка: Aleksandar Karamfilov / LAP.bg

6157 0

Станислав Генчев е най-споменаваното име, когато се говори за евентуалния следващ треньор на Левски. Николай Костов си тръгва от клуба след края на сезона, а Генчев в момента е начело на Крумовград.

Станислав Генчев като треньор

Наставникът от Дряново е в професията от 2016 година насам, когато е асистент в Етър. Оттогава досега е водил 'виолетовите", Лудогорец, Ботев (Пд), Локомотив (София) и Крумовград. Сериозен опит, предвид факта, че е на 43 години. Има 144 срещи като наставник, в които е постигнал 61 победи, 37 равенства и 46 загуби. Печели средно по 1,53 точки на мач.

Генчев се справя срещу Лудогорец като Мъри, но срещу ЦСКА - по-лошо

Как се справя срещу Лудогорец и ЦСКА?

Много е интересно да се отбележи как той се справя срещу най-големите дразнители за "сините" - ЦСКА и Лудогорец. Генчев е извел отборите си срещу "червените" 8 пъти и е спечелил само веднъж. Средно завоюваните точки срещу тима от "Армията" за него е 1,00.

Срещу Лудогорец бившият халф има 5 мача като треньор, и тук е спечелил само веднъж, средно по 0,80 точки на среща.

Николай Костов и Мъри Стоилов срещу "червени" и "орли"

За сравнение ще погледнем как се представят срещу ЦСКА и разградчани последните двама треньори на Левски - Николай Костов и Станимир Стоилов. Актуалният треньор на "сините" взема средно по 0,50 точки срещу лидера в Първа лига (6 мача, 1 победа, 5 загуби) и 0,33 срещу "червените" (3 мача, 1 равен, 2 загуби).

Стоилов също няма повод да се похвали срещу "орлите". Той се е изправял срещу тях 15 пъти, като е постигнал едва 2 победи и е загубил 7 пъти. Мъри взема средно 0,80 точки от хегемона в България в последните 12-13 години.

Срещу вечния съперник на "сините" обаче настоящият наставник на Гьозтепе има осезаемо по-добри показатели. Той е извеждал тимовете си срещу тях 22 пъти, като е записал 9 победи и 8 поражения. Средно срещу "червените" Мъри печели 1,45 точки.

Генчев срещу Левски и срещу Костов

Любопитно е да се види и как се справя треньорът Станислав Генчев срещу Левски. Той има 7 мача срещу тях, в които е взел 4 победи и има 2 загуби. Средно той печели по 1,86 точки, което не е никак зле. Срещу Николай Костов, когото може да наследи, пък има 2 мача, в които е записал равен и загуба. А ето колко ще получава Генчев, ако поеме Левски. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички