ФИФА започва разследване срещу трансфер на Левски


ФИФА започва разследване срещу трансфер на Левски
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

3191 0

ФИФА започва разследване на трансфера на Нуно Рейш в Левски. Универсалният футболист бе привлечен на „Герена" през есента на 2018 година от Витория Сетубал. В последните дни в Португалия се вихри голям скандал, след като новото ръководство на клуба разкри, че сумата по трансфера не е влязла в клубната каса, а в лична банкова сметка в Кипър на бившия спортен директор Родолфо Вас.

Такава практика е забранена от световната централа и именно заради това тя ще започне проверка на казуса, пише "Тема спорт". Нуно Рейш бе привлечен от Левски на 5 септември 2018 година. Според договора с Витория Сетубал португалците трябва да получат общо 150 хиляди евро, които да бъдат платени на три транша от по 50 хиляди евро.

Сегашното ръководство е установило, че само една от вноските е постъпила в клубната каса. А останалите две, направени на 15 февруари и 21 март 2019 година, са отишли в кипърска банка на името на Родолфо Вас. Сайтът calciomercato.com твърди, че след като са установили това нещо, от Витория Сетубал са започнали размяна на кореспонденция по имейл с Левски, по-точно с изпълнителния директор Павел Колев.

"Отговор от София дошъл бързо, а Колев казва, че причината да бъде платено в Кипър е изменение на договора от 20 ноември 2018 година, което е било пожелано от старото ръководство на Витория. Той твърди, че клубът не е платил и първия транш в касата на клуба, а всичките в Кипър. И следователно, ако Витория е получил 50 хиляди евро по своята сметка, трябва да ги върне на Левски. Имейлът на Колев завършва с твърдението, че с това казусът не приключва. Но не е така, сега започва“, пише calciomercato.com.

Факт е, че „сините“ са плащали за играча. А старото ръководство явно е искало да вземе парите под масата, защото точно тогава клубът е потънал в дългове и в крайна сметка е пратен административно в Трета лига. Интересното е, че след Управителния съвет на Левски, който се проведе в петък, Павел Колев заяви: "Обсъждахме потенциални дела, които, да кажем, може да възникнат в наша вреда". А какво още заяви след УС на Левски - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички