Феновете няма как да управляват "Левски" сами, убеден е Златин Тепсиев


Феновете няма как да управляват "Левски" сами, убеден е Златин Тепсиев

2880 0

Бившият шеф на фенклуба на "Левски" Златин Тепсиев-Голди коментира тежката ситуация в клуба и войната на "Сектор В" със собственика Тодор Батков. Позицията на неотдавнашният фен №1 на "сините" е публикувана във вестник "Меридиан мач". Sportline.bg я публикува без съкращения:

На всичко, което се случва в момента в "Левски", трябва да се гледа малко по-спокойно. На първо място искам да кажа, че много ме боли от слабите резултати и игри на отбора, но нещата ще се оправят. Винаги съм бил оптимист и такъв ще остана. Относно обвиненията към феновете, че някой им влияе, аз лично не вярвам, чакар да съм малко далеч от нещата в последните години. По мое време не сме допускали никакво влияние нито от политически сили, нито от някой друг. Винаги моето верую е било, че клубът трябва да е независим от подобни неща и да се държи далеч от политиката. Не сме допускали никакви контакти, дори някой да се е опитвал. Вярвам, че нещата са такива и сега. Още повече, че на стадиона има хиляди хора, повечето от които не са обединени в никакви фракции. Затова обвиненията за влияние и плащане за мен са абсурдни. Никой не може да купи феновете на "Левски". Това е самата истина.

Иначе идеята Тодор Батков да предостави някакъв пакет от акции, например 15% на привържениците, е отлична. Аз съм "за" подобно смесено управление. Така отборът ще бъде и на народа, а феновете ще бъдат част от целия процес на управление. Ще има един вид обществен контрол над собственика.

Не бива обаче рязко да се преминава от едната крайност в другата. Според мен феновете не са готови да поемат отсега цялата власт и да управляват по модела на Локо (Пд). На първо време трябва да има собственик, човек със средства, който да пробва модела с подкрепата на феновете. Ако те се справят с тези 15% и всичко върви добре, то след това може да се помисли за увеличение на дела им. По същия начин ако този модел на управление не върви, може да се спре. Редно е да се пробва, но бавно и постепенно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички