Битката за "Левски" стана люта


Битката за "Левски" стана люта

3524 0

Тодор Батков няма да падне лесно по гръб, както им се иска на все повече фенове на "Левски". Колкото повече те го атакуват, толкова по-нависоко се качва той и само им маха с ръце. Собственикът на контролния пакет акции обаче вече им лази по нервите, като изтъква, че те лазят по неговите. Ясно е - войната е на нерви и ще избие в някаква непонятна досега посока. Или "Левски" ще бъде изваден от групата и ще почне от долна дивизия, или Тодор Батков по някакъв начин ще стане бивш собственик на "Левски".

Този път играта е по-груба, битката стана люта. Не се е случвало в рамките на един сезон "сините" да са претърпявали толкова щети като клуб заради деяния на запалянковците. Всъщност, ако БФС си спазваше правилата, "Левски" досега трябваше да бъде изваден от групата или в най-добрия случай щеше да бъде с отнети точки.

Лошото е, че по този начин държавата показва колко безсилна е, когато говорим за спазването на реда и законите по стадионите. И в същото време тази битка между Тодор Батков и крайните запалянковци става за сметка на отбора и за онази част от публиката, която няма намерение да хвърля бомби, на нахлува на пистата и да издига нацистки транспаранти. Казва Гугутката, "ако ние решим да нахлуем и на терена, никой не може да ни спре", и държавата си трае. Заплашват Баждеков с обесване, държава няма.

Това, което се води срещу Тодор Батков, не е обикновен протест. За организираните фенове това е война. Въпреки че именно той е човекът, който всеки месец си плащаше на същите запалянковци, за да се самоохраняват. Явно той вече не спазва договора си, а договор, който не се изпълнява от една от страните, се прекратява. Затова очакваме на някой от следващите мачове на "сините" на "Герена" да има други охранителни сили, вероятно от редиците на МВР.

Така наречената мирна публика страда от поведението на немирната публика, защото цяла есен не може да отиде на стадиона, защото той обикновено е затворен с поредната забрана на БФС. Картодържателите са ощетени и финансово, тъй като са платили за абонамент, който не се изпълнява. И едните, и другите вече не могат да търпят Тодор Батков поради причината, че "Левски" не само не се развива, но за­тъва с всеки изминал ден. Това от своя страна намалява пазарната цена на акциите на клуба, а настоящият собственик твърде късно осъзна, че някой може би стои зад всичко това. Всеки потенциален купувач, който и да е той, би спестил всяка стотинка, ако се стигне до реална сделка. Интересното в случая обаче е, че феновете не искат да има следващ Батков. Тоест на „Герена" няма да е добре дошъл господар - откъдето ще да е и колкото и пари да има. Запалянковците просто искат да си върнат "Левски" такъв, какъвто е бил основан преди 100 години. Възможно е те да са анализирали рисковете на това, с което са се захванали. Но Батков им се изсмя, като им по­сочи примера с Локо (Пловдив), където се вижда, че без пари е много трудно. И пак напомни за едни 40 милиона лева. Тоест той за нищо на света не е готов ей така да отвори сейфа и да подхвърли акциите на който и да било, както го направи Константин Динев в Локо (Пловдив). Батков отива по-далеч, като всеки път утежнява условията за прехвърлянето на обещаните 15 процента. Всъщност какво значи думата "обещание", когато говорим за Батков?! Нищо. За него феновете са едни ненаиграли се и непораснали деца, на които във всеки един момент може да отнеме играчките и да им забрани да стъпват на пясъчника в градинката зад блока. Ето на това му се вика контраатака.

Сега наред са феновете. Те също не дават признаци на хора, които са готови да се предадат. А пък държавата стои и се подхилква и тихо гледа как една маса хора си прави каквото си поиска, а един собственик си трупа дългове след дългове, а на фона на всичко това "Левски" все пак се опитва да играе футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички