Емил Велев отписа Левски от Топ 2 на България и отсече: Няма шанс да се върна на "Герена"


Емил Велев отписа Левски от Топ 2 на България и отсече: Няма шанс да се върна на "Герена"

5157 0

На днешния 5 февруари легендарният бранител на Левски Емил Велев празнува своя 60-годишен юбилей. По този повод Кокала даде интервю пред "Мач Телеграф", в което сподели, че промяната в него е само физическа, иначе си е все още "същият дивак" и обяви кое според него е най-голямото му постижение в живота. Последният треньор, който донесе трофей във витрината на "сините", добави, че те все още са много далеч от Лудогорец и ЦСКА и изрази съжалението си, че отборът отново е започнал да се пълни с чужденци:

- Г-н Велев, Кокал, как се чувстваш на 60 години?

- Нормално. Уж по-млад, но горе-долу си отговарям на възрастта. Това физически. Болят ме кокалите вече, коленете. На 100 процента се чувствах по-добре, когато бях на 50. Иначе духовно нямам никаква промяна. От доста десетилетия съм си същият дивак. Вярвам, че ще бъда такъв, докато съм жив. Надявам се на това. Духът не ме напуска никога, а когато излезе от бутилката, става страшно (смее се). Доволен съм, че още се забавлявам с хобито си – футбола и треньорската професия.

- Какво е най-голямото ти постижение до момента?

- Като цяло семейството ми е №1, по тази точка спор няма. Иначе във футбола мога да разделя нещата на две части. Първата е Левски, където съм минал през всички юношески формации, мъжки отбор, бях помощник-треньор, а след това и старши. Другата е периодът ми Израел. В България не съм играл за друг отбор освен Левски. Сбъднах и мечтата си да бъда треньор на "сините". Спечелих титли като футболист, а и като треньор. Не мога да съм недоволен от постигнатото особено като играч. Мога да кажа, че съм бил на топ ниво, разбира се, със съотборниците си в Левски.

- Ти си последният треньор, донесъл титлата на Левски. До 70-ата ти годишнина ще получиш ли шанс да се завърнеш на "Герена"?

- Няма шанс да се върна. Дори вече не го мисля това. Моля се до 70-ата ми годишнина да не остана последният треньор, донесъл титлата...

- Станимир Стоилов отново е треньор на Левски. Шансовете за възраждане на клуба вече са в пъти по-големи...

- Това е така, но все още е рано да се говори. Трудно Левски отново ще се върне на върха в краткосрочен план. Лудогорец е много по-напред, дори и ЦСКА е пред нас. Сякаш третото място е по силите на отбора с перспектива да се подобряват нещата. Щастлив съм, че идеите на "Герена" са да се оправи стадионът, да се построят още игрища за школата и да се гледа повече към нея. За съжаление пак виждаме, че идват чужденци... Ръководството на Левски си решава, но аз лично щях да гледам само към БГ пазара – по-точно школата.

- Стандартното клише за големите отбори е, че в Академията няма достойни за първия отбор...

- Да, някои ще кажат именно това. Като няма, трябва да се създаде, да се работи. Помня, че преди години всеки треньор в школата получаваше пари, ако вкара младоци в първия отбор. Сега обаче не познавам почти никого от треньорите в ДЮШ на "Герена". Наскоро Елин Топузаков се завърна там, само него го знам. Само Топчо не е достатъчно.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички