"Няма от какво да се страхуват" - Емил Спасов нарече ПАОК 'възможен отбор'


"Няма от какво да се страхуват" - Емил Спасов нарече ПАОК 'възможен отбор'
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4133 0

Легендарният нападател на Левски Емил Спасов сподели пред "БГНЕС", че ще е нужна много сериозна мотивация в "сините" редици, ако искат да отстранят гръцкия гранд ПАОК в квалификациите на турнира Лига на конференциите

*Първата среща в София завърши 2:0, а реваншът на "Тумба" в Солун е в четвъртък, 28 юли, от 20:30 часа!

"Страхотен мач миналата седмица, в който Левски се представи блестящо. Убедителна победа с много разумна игра. Надявам се да се повтори същото и в Солун. Тези мачове са от две полувремена. Първото беше много успешно, с много емоции и настроение в цялата левскарска общност и най-вече хората, които бяха на стадиона. Това, което цял живот е представлявал Левски, се връща", започна Спасов.

"Никак няма да е лесно. Четох медиите, има страхотна офанзива в Гърция. Уплашили са се от първия мач. Видяха, че има възможност да отпаднат, на което много се надявам и аз. Там се играе изключително трудно. Трябва много сериозна мобилизация и дано нашите футболисти да успеят да повторят това, което успяха да направят в първата среща".

Голмайсторът на "А" група за 1984 година се изказа ласкаво и за Жереми Петрис, който бе привлечен на мястото на неубедителния Анте Блажевеч: "Преди двубоя миналия четвъртък повече се надявах, отколкото вярвах, че отборът е способен на подобен успех. Убеден съм, че тимът на Мъри Стоилов, който естествено има основна заслуга за всичко, е много по-добър от миналата година. Спортно-техническият щаб уцели с новите попълнения, като изключим единствено хърватина Блажевич, който се оказа грешка. Но пък за сметка на това веднага му намериха достоен заместник. Радвам се, че Мъри успя да привлече това момче (б.р. - Жереми Петрис). Преди два-три месеца го гледах в един мач на Царско село и ми направо много добро впечатление. Бях с Мечо Телкийски и си говорихме, че този играч има отлични качества. Явно първоначално бяха предпочели визитката на Блажевич, но нуждата ги накара да се обърнат към това момче и мисля, че не сбъркаха. Пасна като дялан камък и дано се развива още".

"Липсата на наша публика в Солун ще е голям минус. Целият стадион ще е пълен с гръцки фенове. Така, както публиката помагаше на Левски тук, там местните ще дават криле на ПАОК. Много ще е трудно, но отборът ни е сплотен. Мъри много добре знае какво прави и ще надъха момчетата да се представят на нужното ниво", прогнозира Емо Спасов.

"ПАОК е възможен отбор. Това, което всички видяхме, е, че още не са във форма, тъй като първенството им не е започнало. Напълно е възможно да ги елиминираме и да направим нещо голямо, тъй като Левски е в много добра форма. Надявам се, че атмосферата и напрежението на "Тумба" няма да пречупи младите. В крайна сметка тези момчета достатъчно дълго играят футбол. Е, не всеки ден срещат съперници като ПАОК, но именно в такива мачове си проличава кой има качества за голям футбол и за отбор като Левски. Няма от какво да се страхуват, повече трябва да се раздават и да изпълняват тактическите указания на Стоилов", призова бившият нападател на Левски за финал.

Вижте още: Ръководството на Левски е направило избора между Nike и ADIDAS за сезон 2023/24?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички