Легенда на Левски предрече: Срещу ЦСКА по трибуните феновете ще са 70:30 в полза на Левски


Легенда на Левски предрече: Срещу ЦСКА по трибуните феновете ще са 70:30 в полза на Левски
Снимка: Levski.bg

4285 0

Един от легендарните футболисти на Левски - Емил Спасов, даде интервю пред "Тема Спорт", в което говори по актуалните теми около "синия" клуб - победата срещу Ботев Пловдив, предстоящото гостуване на Черно море и финала за Купата на България срещу ЦСКА:

"Левски вече играе важна роля в първенството, а се класира и за финала за Купата на България. Надявам се да спечелят трофея. В събота сините проведоха малко лежерно мача. Изиграха много силно първо полувреме, поведоха с 2:0, а след това намалиха темпото. Но това е нормално с оглед на това, че изиграха много тежки двубои през последния месец – двата полуфинала с Лудогорец и дербито с ЦСКА. Очаквано бе да намалят оборотите, след като поведоха комфортно с 2:0 срещу силен опонент като Ботев. Постигнаха хубава победа", започна той по отношение на мача с "канарчетата".

"Личи си, че в този клуб се работи и въпреки финансовата криза се изгражда солиден отбор. През зимата се привлякоха добри попълнения, които доказват след всеки изминал мач, че заслужават мястото си в Левски. За съжаление не се работеше така през последните 15 години, за което вина носят предишните ръководства, защото не се взимаха подходящите играчи. В този период на "Герена" преминаха сигурно над 100 чужденци, от които може би ставаха само петима".

"Допреди две години никой не носеше отговорност в Левски. Сега нещата стоят по друг начин. Знае се кой ръководи – Наско Сираков и Станимир Стоилов. Мъри има цялата спортно-техническа власт и ако другите клубове искат да вървят нагоре, и те трябва да го направят. Така ще се просперира. Да се знае кой носи отговорността. Преди не беше така, треньорите се сменяха максимум на една година и всеки нов си взимаше футболисти. И така 15 години, в които Левски плащаше пари на някакви недоносчета", допълни Емо Спасов, а относно предстоящия сблъсък на "Тича" (6 май) каза следното:

"Според мен целта на Левски трябва да бъде финалът с ЦСКА. Мисля, че Мъри ще направи някакви промени, за да съхрани футболистите си. Мачът с Черно море няма да е от такова значение, какъвто ще е този срещу червените. Всичките усилия трябва да бъдат насочени към финала".

Бившият полузащитник на "сините" предрече и голямо превъзходство на феновете на Левски на финала за Купата срещу "червените":

"Виждате каква е еуфорията и как стадион "Георги Аспарухов" се пълни постоянно. Убеден съм, че срещу ЦСКА по трибуните феновете ще са 70:30 в полза на Левски. Такъв финал може да издигне българския футбол на тези висини, които всички очакваме и желаем. През последните години липсваше този мач. Началото е дадено", завърши Спасов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички