Елин Топузаков: Има хора, които тренират дузпи, на Левски му приляга да се бори за първото място


Елин Топузаков: Има хора, които тренират дузпи, на Левски му приляга да се бори за първото място
Снимка: БГНЕС

1532 0

Наставникът на Левски Елин Топузаков говори преди баража с Арда, който ще определи последния участник в Лигата на конференциите. Според него "сините" винаги трябва да се борят за първите места, а ако спечелят в неделя баража, то ще е изпълнен минимумът от целите пред отбора. Двата тима се изправят един срещу друг на 11 юни от 19 часа на стадион "Георги Аспарухов".

Относно загубите в последните два мача

"Контузени имаме, те са ясни трайно контузените като Билал Бари и Хосе Кордоба. Преди мача с ЦСКА и Роналдо влезе в лазарета и едва ли ще участва в утрешния мач. Всеки един мач може да донесе негативи и позитиви. Важно е какво ще покажем ние. Надявам се да е по-добро от това отпреди три дни", започна Топузаков.

"Не мисля, че загубихме справедливо в Разград. С играта и поведението си загубихме Вечното дерби, не толкова с индивидуалните грешки В крайна сметка играчите имат настроение винаги, на всяка тренировка. Нито ще са първите, нито последните. Трябва да осъзнаят важността на този мач. Най-важното е да покажат борбеност и себераздаване. Мисля, че го осъзнават, защото и в разговори сме коментирали и съм казвал, че този бараж осмисля сезона. Това е едногодишен труд на тези играчи, като в тези 90 минути да покажат, че заслужават да играят в Европа. И се надявам да го покажат на терена", заяви Топчо за важността на утрешния двубой.

"Само две изречения за Арда, защото работих в началото на проекта. Само добри думи за Арда като клуб и Кърджали като град. Имам нужния респект и уважение. Важно е обаче ние да ги пречупим. Емоционалното състояние не винаги е определящо. Изпъкват себераздаването, хладнокръвието, които могат да решат двубоя. Пълна концентрация в тези 90 минути или колкото продължи, за да продължим и да се класираме в Европа.

Ежедневно говорим, те са умни момчета и се надявам да са разбрали за важността на двубоя. Във футбола има и добри, и лоши моменти. Допуснахме грешки и загубихме точки. Може би мача в ЦСКА бе единственият мач в моите очи, в който не се представи както трябва и както искам да изглежда Левски. Надявам се да са разбрали играчите. Единоборствата и непримиримостта изпъкват. Различни ситуации могат да определят крайния резултат, така че пълна концентрация. Трябва повече единоборства, тичане. Футболът е вече прекалено силов", допълни още той.

Тренират ли се дузпи?

"Не ми се иска да си го помислям, така че да, не изключваме вариант,в  който да не сме подготвени. Ще искаме обаче всичко да решим в редовното време. Има хора, които практикуват тези наказателни удари", допълни наставникът на "сините" без да говори много по тази тема, като след това опита да даде определение за сезона. 

"По наложителност заместих и завършвам сезона, Отборът показа доста добри игри, особено в началото, когато отстрани ПАОК. И след еуфорията от Купата. Този отбор е достатъчно млад и перспективен, за да се развива още. Моето лично усещане е, че дори и да спечелим баража няма да съм напълно удовлетворен. На Левски му приляга борбата за титлата, винаги трябва да се бори за първи места". Преди двубоя пък наставникът на Арда Александър Тунчев се закани пред Sportlive.bg на Левски и не одобри решение на БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички