Eксклузивно в SportLive! Японци пожелаха Уелтън, Левски завиши цената на бразилската си звезда


Eксклузивно в SportLive! Японци пожелаха Уелтън, Левски завиши цената на бразилската си звезда
Снимка: Levski.bg

26678 0

Нов кандидат за бразилската перла на Левски Уелтън се появи на хоризонта. Японският Гамба Осака проявява сериозен интерес към 26-годишното крило на „сините“, научи SportLive.bg.

Японците искат Уелтън, но Левски вече завиши цената на бразилеца на 4 млн. евро

По наша информация клубът от Джей Лигата се готви дори да отправи и официална оферта до столичния гранд за правата на Уелтън. През миналия сезон двукратният шампион на Япония завърши на незавидното 16-то  място в първенството.

Още: В Левски се завръща бивш треньор на ЦСКА 1948, ще е помощник на Николай Костов

Клубът от Осака планира да се подсили сериозно за новата кампания. Японците са хвърлили око на Уелтън и ще се опитат да го привлекат.

Основен проблем за осъществяването на сделката с Гамба Осака обаче може да се окаже трансферната сума, за която от Левски претендират за правата на може би най-добрия си футболист. Досега се считаше, че от „Герена“ искат за него 3 млн. евро, като имаше информации и за 3,5 млн. евро. Sportlive.bg научи от свои достоверни източници, че Левски е поставил цена от 4 млн. евро на Уелтън.

Грандове от Бразилия и Белгия също желаят перлата на „сините“

Медията ни научи още, че други два клуба продължават да имат интерес към бразилеца. Става въпрос за гранда от родината му – Ботафого и белгийския Стандарт Лиеж, за който SportLive.bg вече първи писа, че не се е отказал от Уелтън. На този етап и двата клуба едва ли ще извадят исканата сума за 26-годишния футболист, като белгийците не са отправили нова оферта, след като от „Герена“ отхвърлиха предложените от тях 1 млн. евро през лятото.

Още: Найджъл Робърта поискал 25 000 евро заплата от Левски

Потвърждението пред медията ни

Мога да потвърдя за интереса към Уелтън от Ботафого и Стандарт Лиеж. Японският Гамба Осака наистина има желание да го привлече. Аз обаче не съм човекът, който може да предявява и да определя сумата. Аз съм длъжен да предлагам играча за сумата, за която ми кажат. Ако го продадат, добре. Ако не го продадат, пак е ОК. Коректен съм клуб, който отваря вратата за мен. Левски и Наско Сираков заедно с Мъри Стоилов са отворили вратата и клубът е голям трамплин за играчите“, потвърди пред SportLive.bg мениджърът Джери Перейра.

Преди съм работил с Левски при трансферите на Жоазиньо и Зе Соарес. Всичко беше точно и коректно. Искам  взаимоотношенията ми с клуба да продължат да бъдат такива. Поради тази причина аз трябва да защитавам и страната на клуба, т.е Левски. Искат 4 млн.- казвам 4 млн. Въпреки че за мен това не е реална сума. Не съм аз обаче човекът, който определя цената. Искам да подчертая, че аз съм на страната на Левски. Не може да продадеш най-важните си футболисти на безценица. Може да е голяма сумата, но той е един от най-добрите и важни играчи за отбора, а аз приемам това, което ми кажат от клуба. Затова работя от толкова дълги години с Левски и други клубове“, отговори топ агентът на въпрос на медията ни за поставената цена на Уелтън .

„Предоставих контактите и от Гамба Осака са говорили директно с Левски“, призна още той.

Още: Има ли повод за притеснение? Проваля ли рокада трансфера на Кордоба в Бешикташ?

Джери Перейра сподели, че е в постоянна връзка с агентите на Уелтън – Сауло и Робсон Роча.

Двамата са на същото мнение като мен за цената на Уелтън. Сауло и Робсон Роча също приемат позицията на Левски“, обяви той.

 А ето и каква информация се появи за Уелтън и Мъри Стоилов.

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SportLive.bg! Георги Илиев – Майкъла отсече: Сираков не става за собственик на Левски, но никога няма да даде кокала! „Сините“ са на полуфалит

Още: Подобно на Уелтън от Левски: Антони с голям провал пред гола за Манчестър Юнайтед

 Гьозтепе на Станимир Стоилов е "хвърлил око" на Уелтън от Левски?

Смаза конкуренцията: Уелтън отвя всички за "Гол №1" в Купата на България (ВИДЕО)

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички