Дуо ненужни изнудва "Левски" за 270 000 евро


Дуо ненужни изнудва "Левски" за 270 000 евро
Снимка: Иван Йочев

1409 0

Двама от набелязаните за гонене футболисти на "Левски" искат общо 270 000 евро от клуба, за да разтрогнат договорите си. Аймен Белаид и Луис Педро не искат и да чуят да се разделят с клуба по взаимно съгласие, съобщава "България Днес".

Спортният директор Георги Иванов е предложил на защитника и нападателя по три заплати накуп, за да си тръгнат. Единственият вариант, при който те са навити да разтрогнат, е само ако получат всичко, което им се дължи до края на договорите им. Контрактите и на двамата са до лятото на 2016 година. Заплатата на Педро, който акостира на "Герена" през лятото, е 10 000 евро на месец. Това означава, че той иска от "сините" 180 000 за оставащите 18 месеца от договора му. Белаид се разписва за половината сума - 5000 евро, или иначе казано, има да взима още 90 000. Простата аритметика показва, че клубът трябва да се бръкне общо с 270 000 евро, за да се отърве от двамата. Нещо, което няма как да се случи, имайки предвид тежката финансова криза, в която е "Левски".

Педро пристигна на "Герена" това лято, след като разтрогна договора си с "Ботев" (Пд). Той разочарова "сините" след поредица слаби мачове и глупави картони. Освен това не се понрави на Гонзо и с индивидуалната си егоистична игра.

Белаид бе привлечен миналата зима от "Локомотив" (Пд). През пролетта той се представи на ниво, но пропусна края на сезона заради травма. От началото на шампионата се представя изключително слабо. Чашата на търпението на Гонзо преля след мача срещу Славия (1:3). Тогава футболистът беше изгонен и носи основна вина за загубата, след като сътвори чутовна глупост. Белаид вкара топката с ръка в мрежата още през първата част, след като вече имаше жълт картон.

"Сините" ще продължат опитите да се отърват от него. Те се надяват да успеят да го продадат, като интерес към защитника има от китайски клуб.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички