Дуо бивши собственици премира "Левски" за успех срещу ЦСКА


Дуо бивши собственици премира "Левски" за успех срещу ЦСКА
Снимка: Официален сайт на Левски

2225 0

Двама от бившите собственици на "Левски" са решили да стимулират отбора финансово при победа срещу ЦСКА, пише "Тема Спорт". Сблъсъкът е в събота, 15 октомври, от 16:30 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Люпко наясно със състава за ЦСКА

Става дума за Иво Тонев и Николай Иванов, които са заявили пред един от тарторите на "сините", че смятат да "помогнат за доброто настроение" на отбора преди Вечното дерби, като обещаят сериозни премии, а след двубоя могат и да почерпят отбора в някое от техните заведения.

Предполага се, че става въпрос за индивидуални стимули от над 2500 лева на човек. Тези пари са извън сумите, които новото ръководство ще даде на футболистите при успех.

На раздяла с отбора преди около месец Иво Тонев е споделил, че сърцето му ще остане завинаги синьо и с каквото може, ще помага на отбора и занапред - с премии и трансфери.

На практика, ако Левски стане шампион този сезон, и той ще има "дялово участие", тъй като бе съсобственик на клуба до 30 август, когато той, Николай Иванов и Александър Ангелов прехвърлиха безвъзмездно акциите си на бизнесмена Спас Русев.

Не е ясно дали някой от спонсорите на "сините" няма да добави и свой дял към финансовите стимули за отбора за дербито с ЦСКА. Досега рекордните премии за този сезон бяха след победата над Лудогорец (1:0) на „Герена". Тогава левскарите прибраха по 1500 лева. Двубоят бе на 13 август, тоест още по времето на Иво Тонев и другите двама съдружници.

Така, ако "сините" успеят да бият ЦСКА, ще приберат рекордни бонуси през кампанията.

До момента възпитаниците на Люпко Петрович нямат загуба в първенството. Те започнаха с две равенства, но след това наредиха седем поредни победи и се изкачиха на върха в класирането. "Левски" има аванс от 4 точки пред втория Лудогорец (шампионите са и с мач по-малко) и шест пред ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички