Директорът на СДВР Антон Златанов коментира нахлуването на феновете на Левски


Директорът на СДВР Антон Златанов коментира нахлуването на феновете на Левски
Снимка: Официален сайт на "Левски"

2425 0

Директорът на СДВР Антон Златанов коментира възникналото напрежение по време на дербито между Левски и ЦСКА и обяви колко фенове на двата отбора са задържани:

"При минимално напрежение премина днешната среща. Тя се проведе в условия, различни от досегашните. Имаше само по 1000 души на сектор, което пък предразполагаше при хубавото време из целия град да има в заведенията хора и от двете агитки, които да гледат мача и да скандират. Това наложи да предприемем сериозни мерки по всички квартали, особено в централна градска част на откритите заведения с явно масирано полицейско присъствие, така че не са регистрирани никакви инциденти. Има само три задържани лица - две за наркотични вещества и едно за липса на документи за самоличност".

"На самия стадион имаше малко напрежение при втория гол за "червените", когато част от "синята" публика излезе на пистата. Предприехме със стюардите незабавни действия, така че да не се допуска излизането на повече от тези стотина души на пистата. С помощта и на част от тарторите на агитката, които бяха долу, и на стюардите, се прибраха обратно на трибуните. Не се е налагала по-твърда намеса от страна на нашите служители. Припадна служител от жандармерията, наш служител от полицейския кордон, но това няма връзка с някаква интервенция, просто му прилоша" - коментира една от другите ситуации, които камерите уловиха, Златанов.

"Няма задържани след нахлуването. Не се налагаше да ескалираме допълнително напрежението. Те влязоха, но все пак това е нарушение на закона. Знаете много добре, че ние в тримесечен срок, след като прегледат записите нашите служители, всеки, който е стъпил на пистата, ще бъде разпознат и изправен пред съда. Причините за нахлуването могат да бъдат много. За тях питайте хората от фенклуба".

"Очаквахме при лош резултат да има някакво напрежение. Имаше малко хора на трибуните, но 1000 души, ако ги оставим да влязат на пистата, ще е проблем. Не се допусна това нещо" - завърши коментара си Антон Златанов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички