Дерменджиев: В Левски попаднах в тежка ситуация, но се отхвърли много работа


Дерменджиев: В Левски попаднах в тежка ситуация, но се отхвърли много работа
Снимка: БГНЕС

2039 0

Навръх рождения си ден, селекционерът на националния отбор по футбол Георги Дерменджиев говори за изминалата година и пожела успешна 2020-а за българския футбол.

"За новата година си пожелавам шаблонни неща - здраве, семейството ми да е живо, здраво и сплотено. 2020-а година е изключително важна за българския футбол. Искам да се класираме на Европейското първенство. Моят екип, играчите, ръководството на БФС заслужават след толкова години на лоши резултати нещо положително", заяви Дерменджиев пред "Меридиан мач".

Дерменджиев призна, че е направил своите анализи за изминалата 2019-а година. "За мен всяка година е ползотворна. Всяка година правя анализи на това, което беше добре, на това, което беше лошо. В Левски попаднах в тежка ситуация, но истината е, че се отхвърли много работа. Мога да адмирирам и всичко, което се случва в Левски сега. Тези фенове, които са верни на отбора, ще продължават да го подкрепят и дано видят тима в позицията, в която искат да е той."

Селекционерът на националния отбор по футбол Георги Дерменджиев заяви, че според него новият треньор на Лудогорец Павел Върба е точният човек за тима. "Той е правилният профил за Лудогорец. Един треньор, който по сходен начин в Чехия е постигнал успех с Виктория Пилзен. Градът е малък, отборът не е бил сред грандовете, но ги е преборил. Върба ще се справи със задачите, които се изискват в тима", сподели Дерменджиев.

Дерменджиев коментира българското първенството и сподели, че вижда колебание в част от тимовете, защото не са променили нивото си от предходните години. "Виждам колебание в някои отбори. Локо Пловдив се представи много добре и логично се намесват в челните позиции, заедно с Лудогорец, Левски и ЦСКА. Според мен обаче отборите, които са конкуренция за челните места, нямат разлика в нивото си от предходните години", каза Дерменджиев.

А кои са тримата, които ще се борят за Футболист на 2019 година - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички