Дерменджиев: Обертан пожела сам да напусне Левски


Дерменджиев: Обертан пожела сам да напусне Левски
Снимка: Facebook: Левски

3758 0

Старши-треньорът на Левски Георги Дерменджиев даде малко повече подробности относно трансфера на Габриел Обертан в Турция. Той разкри, че френското крило е напуснал по негово желание. "Това си е лично негово мнение и на мениджъра му. Това е негово желание. Негово и на мениджъра му. Той беше основен футболист. Има мачове, които е изиграл добре, но ние вървим напред и това е. Ще опитаме да компенсираме по някакъв начин във времето и ще се справим", заяви Дерменджиев след днешната контрола на Левски срещу Висла Плоцк, която "сините" загубиха с 1:2. 

Относно евентуални други изходящи трансфери: "Тук в Левски ще играят футболисти, които ние одобрим и тези, които искат да играят за Левски. Мисля, че добре отговорих", като коментира и информацията, че Валери Божинов ще се завърне на "Герена". "Когато стане, вие знаете за трансфера на Обертан, но има медицински прегледи. Вече го знаете. Когато дойде футболист, който и ще да бъде, вие ще го знаете".

"Мисля, че отборът малко от малко придобива такъв облик, какъвто искам да видя. Въпреки, че е загуба и някой може да мисли, че говоря празни приказки. Мисля, че ще се стабилизират нещата. Това, което исках – принципно има малко по-добро владеена на топката и малко по-бързо темпо. Головете за мен станаха от индивидуални грешки. По-твърд футбол играят поляците. Нямаме оправдание, но мисля, че отборът ще набира скорост", добави Дерменджиев относно днешната контрола.

Наставникът потвърди, че Жерсон Кабрал има контузия и затова не игра днес. За него също имаше информация, че е пред трансфер. Трудно създаваме голови положения. Може да има определени притеснения. Но виждате, че и Кабрал има мускулни проблеми, които не са тежки, ще отзвучат. Ще влезе и той. Така, че в останалите контроли, които предстоят мисля, че отборът ще бъде в пълен състав".

"Шампионатът си наближава. Ние нямаме право да се получи контузия и футболистите трябва да бъдат поне на 90% подготвени за първите мачове. Ще се постараем в оставащото време отборът да влезе във форма. Да, загубите могат да натоварят отбора, особено както е сега ситуацията –преходна. Има много голямо психологическо напрежение върху играчите. Това го разбирам, знам го, но не искам да го коментирам. Мисля, че когато дойде време отборът да се успокои, ще бъде много по-различно”, завърши наставникът.

А каква ще бъде сумата, която Левски ще получи от трансфера на Габриел Обертан - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички