Делио Роси: Поисках Роналдо и Игуаин, но те не пожелаха да дойдат


Делио Роси: Поисках Роналдо и Игуаин, но те не пожелаха да дойдат
Снимка: БГНЕС

2127 0

Наставникът на Левски Делио Роси коментира новите попълнения, които "сините" привлякоха през зимата, както и как е премина подготвителния лагер в Малта. 

"Ние бяхме избрали тези футболисти и трябваше да изчакаме по една или друга причина, за да вземем точно тях, въпреки че ни бяха предложени и други. Естествено, че на мен ми се искаше да дойдат по-рано, но това не беше възможно", коментира Делио Роси.

"Сините" се подсилиха с шест нови попълнения до този момент - Аймен Белаид, Ривладиньо, Паулиньо, Нашименто, Афонсо Фигейридо, Станислав Костов, но повечето от тях не се включиха от началото на зимната подготовка. На лагера в Малта Левски записа 3 победи, едно равенство и една загуба, но Роси още веднъж подчерта, че не е отдавал никакво значение на резултата в тези срещи.

Роси се пошегува, че е поискал и по-именити футболисти, но те не са пожелали да дойдат на "Герена". "Аз поисках да ми вземат Кристиано Роналдо, но той не пожела да дойде. Поисках и Игуаин, щеше ми се да дойде Дибала. Взехме играчи, които искат да играят при нас и са подходящи, още повече като се има предвид, че това е зимният трансферен прозорец, така че изборът на футболисти не е толкова голям, колкото в началото на сезона".

"Мачовете, които изиграхме, бяха едни тренировки, това не бяха контроли. Сега трябва да допълним това, върху което сме работили и върху системата, както и да добавим преди всичко бързина. Моята задача е да доведа новите играчи, които дойдоха по-късно, до нужната кондиция. Ние бяхме избрали тези футболисти и трябваше да изчакаме по една или друга причина, за да вземем точно тях, въпреки че ни бяха предложени и други. Естествено, че на мен ми се искаше да дойдат по-рано, но това не беше възможно, но взехме точно тези, които искахме", коментира италианският специалист.

За целите на "сините", наставникът каза: "На думи всички сме много силни. Целите трябва не само да се говорят, но и изпълняват. По-трудно е да се работи, отколкото да се обявяват целите. Няма проблем да декларирам нещо, но трябва да сме сериозни. Стъпка по стъпка. Не е достатъчно да се постави цел и да се смятат въпросите за решени. Не трябва всяка година да се почва от начало. Защото на Лестър приказката е хубава, но е само веднъж. А Левски е на друго ниво, Левски трябва да печели винаги. Без обаче да създава илюзии, без да заблуждава." 

Треньорът на Левски потвърди, че групата на Левски в момента е твърде голяма и отборът ще трябва да се раздели с няколко футболисти. "Ние в момента участваме в два турнира, имаме 26 футболисти, всеки кръг аз мога да използвам 18 човека, което означава, че 7-8 човека няма да бъдат в групата. Аз не мога да дам на всички едни и същи възможности", обясни Роси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички