Деко: За да върви "Левски, трябва да спре текучеството


Деко: За да върви "Левски, трябва да спре текучеството

1383 0

Първият сигурен напускащ Левски през зимата Мирослав Иванов даде интервю пред "Тема Спорт". В него 33-годишният футболист разкри повече подробности около вътрешните проблеми на клуба през последните няколко години. Деко коментира още битката за топ 6, пораженията от ЦСКА, идването на Херо, както и бъдещето си.

Миро, договорът ти с Левски изтича след две седмици и няма да бъде продължен. Има ли все пак вариант да останеш?

- Варианти винаги има, но от клуба не са ми предлагали нов договор. Това са нормални неща във футбола - един си тръгва, друг идва. Със сигурност Георги Иванов е наясно, че контрактът ми приключва. Единствено си пожелахме успех един на друг и това беше.

Има ли нотка разочарование, че не успя да постигнеш това, за което се върна - нови титли и купи?

- Не съжалявам, че се върнах на „Герена". Но е факт, че нещата не се развиха по начина, който очаквах, и това се случи най-вече след смяната на Йоканович. Нямам представа защо в момента, в който Антони Здравков застъпи, спряха да ме пускат. След това дойде тази контузия в корема, която бе и най-големият проблем. Благодарен съм на Гонзо и доктора на Левски, защото подходиха много професионално и имаха основна заслуга да се излекувам. В Левски текучеството трябва да спре и да се заложи на един човек, който да има цялата власт и подкрепа от абсолютно всички. Просто на сезон трябва да се сменят максимум по двама-трима играчи, за да бъде изградено ядро и Левски да тръгне по правия път.

Завършихте на шесто място юбилейната година, продължавате да нямате победа над ЦСКА от април 2013-а. На какво се дължи тази сериозна криза?

- Имам чувството, че нещо тегне над Левски. Ако говорим за загубите от ЦСКА - в много от мачовете ги надиграхме, но загубихме. Има някакъв проблем в самия клуб и той не е от вчера или от днес, а от 2009 година. Може би последният силен сезон бе 2009/10, когато отборът влезе в групите на Лига Европа. Оттогава нещо се случи и нещата се обърнаха наопаки. Много хора плюят по настоящите футболисти, но съм убеден, че много от тях имат качествата да са на „Герена". Но ще бъда честен - има и такива, които не отговарят на нивото. Относно чужденците ще кажа, че ако играят, те трябва да са с класа над българите. Към момента не виждам какви претенции може да имаме към двамата испанци (б.а. -Бедоя и Аниете) и Прохазка.

Проблемите във финансово отношение ли са единствената причина за несполуките ви?

- Когато си в Левски, няма мач, в който да не излезеш и да не играеш на сто процента, на терена не мислиш за пари. В даден момент, когато обаче не получаваш пари два, три или четири месеца, става проблем. Знаете, че когато си футболист и изкарваш заплата над средното ниво, помагаш на други хора от семейството. Така че това е проблем. Но във всеки мач сме били надъхани и сме показали максимума, макар резултатите да не са както трябва.

С оглед близките точки между третия и осмия може да се стигне дотам, че Левски да не играе в шестицата напролет и отново да не е в Европа. Пагубно ли ще е?

- Нямам съмнение, че Левски ще е в топ 6. Смятам, че и програмата не е тежка и ще спомогне за класирането. Но не това е проблемът на клуба. На всеки е ясно, че Левски трябва да се цели в титлата, но са много факторите, които в момента пречат тимът да е първи. Истината е, че с добри финанси всеки просперира. Това е доказано и през годините. Честно казано, и футболистите не са по-лоши от тези на Лудогорец, но там има трима-четирима, които дърпат отбора. С няколко нови попълнения обаче нещата ще се стабилизират.

Ще настъпи ли промяна с идването на Херо?

- Не съм работил с него, но съм слушал от футболисти и други специалисти. Два пъти ме е канил в Черноморец, но не се случиха нещата. Надявам се, който и да дойде, та дори и Гонзо да остане треньор, Левски да тръгне нагоре. Във втория ми период на „Герена" се разчиташе на индивидуални качества, но с идването си Гонзо се опита да вкара стил.

Оттук насетне накъде?

- Сигурен съм, че ще играя още 2-3 години, но не знам къде.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички