Краев пред рекорд в Серия А


Краев пред рекорд в Серия А
Снимка: БГНЕС

1356 1

Божидар Краев (17 г.) може да се превърне в най-младия футболист в италианската Серия А през настоящия сезон. Юношата на "Левски" кара тридневни проби в Ювентус. В случай че бъде одобрен от треньора Масимилиано Алегри и запише дори минута през пролетния дял на първенството, талантът ще изпревари по възраст надеждата на Интер Федерико Бонацоли. Краев е роден на 23 юни 1997-а, а нападателят на "нерадзурите" - на 21 май 1997-а. През есента Бонацоли има два мача като резерва (общо 20 минути на терена) и един жълт картон, пише "Преса".

През 2014/15 само двама по-млади от Божидар футболисти са регистрирали участие във водещите шампионати на Стария континент. Гаспар Панадеро (9 декември 1997 г.) има 6 минути за испанския Алмерия, а Жереми Порсан-Клеман (16 декември 1997 г.) е играл четвърт час за френския Марсилия.

Краев обаче няма как да счупи рекорда на Валери Божинов за най-невръстен чужденец, дебютирал в елита на Италия. Доскорошният му съотборник в "Левски" игра за Лече на 15 години и 11 месеца.

Останалите българи с мачове в Серия А са Николай Илиев, Христо Стоичков и Ивайло Чочев, който в момента носи екипа на Палермо.

Ако Краев впечатли по време на тестовете, най-вероятно ще бъде пратен в академията на Юве и ще играе за младежкия тим. По същия път мина друг "син" талант - Антонио Вутов, който преди година бе продаден на Удинезе за 600 000 евро, но все още няма двубой за първия състав.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички