Дежа вю: Костов с най-лошия си период в Левски - Мъри започна своя такъв по същото време


Дежа вю: Костов с най-лошия си период в Левски - Мъри започна своя такъв по същото време
Снимка: снимки Lap.bg/колаж: Sportlive.bg

2313 0

Мнозина предричаха проблеми за Левски след по-сериозната контузия на голямата звезда в нападението на отбора - Уелтън. И те до голяма степен се оказаха прави, след като "сините" вече три поредни мача не могат да стигнат до победата.

Те записаха две поражения (от Берое и от ЦСКА 1948) и едно равенство (срещу Арда), като реализираха общо един гол в тези срещи. Така отборът вече е на осем точки от лидерите в класирането Черно море и ЦСКА.

Оказва се, че Костов никога не е имал такава негативна серия начело на "сините", показва справка на SportLive.bg. Специалистът вече има 32 срещи като старши треньор на Левски - общо от двата му престоя.

При първия му нямаше нито един случаи, в който отборът да не съумее да спечели в два поредни двубоя. Получава се интересна връзка от две поредни загуби между двата му престоя - губи от Миньор Перник на 25.03.2012 г. и след това от ЦСКА 1948 на 15.07.2023 г.

След завръщането си пък на три пъти му се случва да не стига да успеха в два поредни двубоя, но никога до този момент в три. А и трябва да се отбележи, че в два от въпросните случаи са намесени и срещи в Лигата на конференциите.

При първия случай Левски губи от Локомотив Пловдив с 1:2, а след това записва нулево равенство с Апоел Беер Шева. При втория пък идват равенството и поражението седмица по-късно срещу Айнтрахт Франкфурт. В началото на октомври пък "сините" губят от Лудогорец, а след това завършват наравно с ЦСКА.

Лошата серия на Левски със Станимир Стоилов

Все пак едва ли имаха заплаха за Николай Костов и мястото му в отбора. Припомняме, че Мъри получи огромен кредит на доверие и столът му дори не се разклати през миналата кампания дори при серията от цели 11 мача без успех в Първа лига. Любопитното е, че и за двамата най-лошите им серии в клуба започват през октомври месец.

В този случай обаче привържениците са доста по-нетърпеливи. Фенове на Левски вече нападнаха Николай Костов и играчите с псувни и искания за оставки (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички