Дарко Тасевски отбеляза разликите при Костов и Стоилов и сподели дали Левски ще победи ЦСКА


Дарко Тасевски отбеляза разликите при Костов и Стоилов и сподели дали Левски ще победи ЦСКА
Снимка: Lap.bg

11815 0

Емблематичният за Левски полузащитник и треньор в Славия - Дарко Тасевски, взе участие в откриването на ново футболно игрище по покана на "Синя Зона-Б 18" в едноименния квартал. Веднага след това той се съгласи да обърне внимание на медиите и коментира предстоящото "Вечно дерби" между "сините" и ЦСКА.

Какво сподели Тасевски?

"Въпреки, че съм помощник-треньор в Славия, следя развитието и резултатите в Левски. Следя естествено и всички останали български отбори, защото имаме нужда да знаем, какво правят нашите съперници. Напоследък ЦСКА заигра доста добре. След треньорската смяна имаха няколко доста неубедителни двубои. Сега явно разбраха, какво иска треньорът им от тях. Той успя да ги понареди. За наше синьо съжаление, ще е труден мач. Преди те не изглеждаха добре и чакахме мача с нетърпение, но в последните седмици ЦСКА заигра добре. Трябва да отбележим обаче, че и Левски играе добре, въпреки че падна от Лудогорец. Левски продължи да играе добре в първенството и след силните мачове в Европа, които отборът направи. Срещу Лудогорец се представиха добре. Съперникът се отбраняваше през повечето време, а Левски контролираше играта, но загуби", заяви за "dsport" бившият футболист.

"Очаква ни доста оспорван мач в събота. Не мога да кажа, кой ще спечели. Левски има различна идея за игра след идването на Костов. При Мъри Стоилов беше по-различен начинът. Явно при Костов има друг принцип на работа. Има други изисквания, защото иска притежание на топката и контрол. На този етап му се получава добре, но това крие риск. Особено срещу такъв отбор като ЦСКА. Видяхте какво направиха срещу Локомотив Пловдив, който също се старае да разиграва топката. Те много добре пресират. Локомотив Пловдив също изгражда атаката от вратаря, но всички видяха, какво им се случи. Левски ще трябва доста да внимава и вероятно, ще е много рисково, да действа по познатия начин. Една малка грешка може да бъде наказана".

"Още когато се върна в Левски, дадох интервю и казах, че Николай Костов е много сериозен треньор. Той е страхотен треньор и трябваше да му се даде време. Надявам се, че всички разбраха, че съм бил прав. Левски играе много приятен футбол за окото. Ако и резултатите бяха малко по-добри, отборът щеше да има още по-завършен вид. Ако Костов доразвие своите моменти, отборът на Левски го чакат само хубави моменти", сподели още Тасевски.

Броени часове ни делят от първия съдийски сигнал на "Вечното дерби". Вижте най-интересното от новия треньорски дуел между Николай Костов и Нестор Ел Маестро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички