Новият треньорски дуел Нестор Ел Маестро - Николай Костов: Най-големите им загуби и победи, замесени са Левски и ЦСКА


Новият треньорски дуел Нестор Ел Маестро - Николай Костов: Най-големите им загуби и победи, замесени са Левски и ЦСКА
Снимка: Снимки lap.bg

4510 0

Левски и ЦСКА излизат в първото си дерби за сезона в събота, 7 октомври, от 14:45 часа на Националния стадион "Васил Левски". "Червените" са в подем в последните си няколко мача в Първа лига, като в последния кръг победиха и надиграха категорично лидера в класирането Локомотив Пловдив. "Сините" загубиха от Лудогорец на "Герена", но със сигурност може да съжаляват, че не взеха поне точка.

В момента ЦСКА е трети с 24 точки от 11 мача, докато Левски е пети с 22 точки. И двата състава са с мач по-малко. Поглеждайки към двата отбора - любопитен, но и никак неочаквано развитие в българския шампионат, е, че и двата отбора са с нови треньори след последния мач помежду си. Той беше на 7 юни и тогава Саша Илич и Елин Топузаков бяха зад отборите си на резервната скамейка.

В събота един срещу друг за първи път в своите кариери ще се изправя Николай Костов и Нестор Ел Маестро. За Костов това ще е и дебют в дербито, докато Ел Маесто има известен опит. В следващите редове ще покажем повече от треньорските успехи и неволи на двамата, а именно кои са най-големите им победи и загуби в тяхната кариера.

Мачове, които няма да забрави Ел Маестро

За Нестор Ел Маестро от топ 5 най-големи загуби има само една, която е в ЦСКА. Става въпрос за срещата от Лигата на конференциите срещу Сепси, загубена с 4:0 в Румъния. Този двубой обаче бе точно след идването и смяната му със Саша Илич, така че трудно вината може да бъде прехвърлена върху него. Най-голямата му загуба е като треньор на Спартак Търнава в дербито срещу Жилина, като губи с 6:0. През 2020 г. записва загуба със Щурм Грац от 1:5 от РБ Залцбург в австрийската лига. Останалите два мача от топ 5 също са от Бундеслигата - с 4 гола пасив, от Рапид Виена и Волсфбергер.

При най-големите победи той впечатлява с 8:1 срещу ОСК Свето Петър през 2018, отново със Спартак Търнава за Купата на Словакия. С Гьозтепе в Турция побеждава Кахта 02 Спор с 5:0 през 2021 г. за Купата, а година по-късно с 4:0 бие Анталиаспор в турската лига. През 2019 г. в Австрия с Щурм побеждава Тирол с 5:1. Има и един от успех в Първа лига при първия си престой при "червените" - срещу Верея през 2018 г. с 4:0.

Специалните мачове за Костов

За Николай Костов най-тежкото поражение е през 2006 г. Тогава с Олипиакос Никозия губи с 5:0 от Апоел в Кипър. Останалите 4 от най-големите загуби идват с 4 гола. Начело на Каспий губи от Актобе през 2022 г., а с Шахтьор Караганда от Кайрат. В Европа с Урарту няма шанс срещу Йънг Бойс, а с Карпати Лвов допуска загуба от 4:0 от Шахтьор Донецк.

При най-големите успехи начело е успехът от този сезон с Левски срещу Локомотив София с 6:0 на стадион "Георги Аспарухов". Точно с толкова побеждава през 2012 г. Кривбас с с Карпати Лвов. Следващите две победи са с 5:0 с Металург Донецк срещу Говерла Ужгород и Оболон Киев. С 4:0 сразява Иртиш с Шахтьор Караганда през 2019 г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички