ЦСКА взе битката с Левски! Каранга и Хайнц герои - "сините" без точен удар (ВИДЕО)


ЦСКА взе битката с Левски! Каранга и Хайнц герои - "сините" без точен удар (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

12769 0

ЦСКА взе голямото дерби с Левски от 28-ия кръг на българската Първа лига. "Червените" спечелиха с 2:0 изключително емоционалния сблъсък, като по този начин събраха 60 точки и си върнаха поне временно второто място. Черно море остава трети с 58 пункта и мач по-малко, докато "сините" са четвърти с 51 точки.

Двата отбора си дадоха много здрав сблъсък, но сякаш "армейците" стигнаха заслужено до успеха, тъй като бяха по-агресивни и създадоха по-чистите положения за гол. Освен това символилчните домакини нямаха нито един точен удар в мача. На няколко пъти дебютантът Иван Андонов спаси тима си очи в очи срещу играчи на ЦСКА, но именно той допусна груба грешка за първия гол.

След около час игра вратарският пост за "сините" отново доведе до гол след грешка. Иван Андонов излезе и показа хладнокръвие, като задържа топката извън наказателното си поле. Той обаче се забави с изчистването, Матиас Фаетон му чукна топката, а там тя се озова в Хайнц, който прехвъри всички играчи пред себе си и от около 25 метра вкара в опразнената врата.

В 77-ата минута и Фернандо Каранга се разписа. Хайнц изведе великолепно Улаус Скаршем, който стреля опасно по земя, но Андонов спаси добре. При добавката обаче Каранга бе непокрит и вкара в опразнената врата. В добавеното време Асприля получи мечтан шанс за гол след пас от Линдсет, но прати топката в гредата.

Това бе четвърти пореден мач от съперничеството, в който Левски не успява да стигне до успеха. В предните три двубоя имаше две равенства и още един успех за "армейците" - отново с 2:0.

Следващото изпитание за ЦСКА е отново на Националния стадион "Васил Левски", където ще домакинства срещу Пирин Благоевград (12.04). Левски пък завършва серията от сблъсъци срещу тимове от топ 3 с гостуване във Варна на Черно море (13.04).

Много агресия на Левски - ЦСКА

Първо полувреме

Агресията бе налична още - стигна се до нарушение на Кареасо, а преди това Ван дер Каап пострада след единоборство с Фаетон и имаше нужда от намесата на медицинска помощ, заради което играта бе временно спряна. Все пак "синият" играч нямаше проблеми да продължи в двубоя.

До 8-ата минута картината не се промени - много единоборства на терена, агресивна игра и от двата тима - но сякаш "червените" бяха по-настъпателни в това отношение.

В 9-ата минута се стигна до първа по-интересна ситуация. Бусато излезе извън наказателното си поле и изчисти топка в тъч. Рикардиньо го изпълни бързо и Евертон овладя, докато Бусато се връщаше на вратата си. Все пак там "червената" отбрана неутрализира Евертон и той бе принуден да стреля в аут от малък ъгъл. 

Секунди след това Фаетон центрира остро, а Андонов не успя да улови, но имаше късмет, че Каранга бе в движение и нямаше как да отиграе по-точно.

В 13-ата минута Андонов сбърка при разиграването и Каранга се възползва, след което избяга към фланга, където бе фаулиран от Охене.

Последва фал от доста добра позиция за опасно центриране. Хайнц застана зад топката и подаде перфектно към Линдсет. Той прати топката в мрежата, но нотигра с ръка и голът бе отменен.

Минута след това Галчев бе опасно в наказателното поле, но Бусато се хвърли на шпагат и игра с топката. Малко след това пък Евертон получи перфектен пас отляво по нападението, но си поведе твърде дълго топката и отново бразилският страж се намеси.

В 21-вата минута Линдсет изведе Каранга на малко пространство в наказателното поле. Бразилецът бе бързо затворен, но успя някак да стреля, като Андонов предвидливо излезе и спаси с лявата си ръка, която бе ниско пласирана до земята.

В 24-тата минута отбраната на Левски допусна неточност, Каранга се възползва и открадна топката, а там Андонов бе излязъл от наказателното си поле и скочи на шпагат, като препъна бразилския нападател. Картонът от Драганов за вратаря бе жълт, тъй като имаше "сини" бранители около него.

Топката бе поставена току пред границата на наказателното поле, а Хайнц стреля право в стената.

Агресията и от двата отбора продължи през всички 35 минути до момента, като битката по целия терен не спираше. В 35-ата минута Каранга бе изведен в наказателното поле от Линдсет и опита удар от много малък ъгъл, но Андонов спаси с крак. В 38-ата минута стражът отново се намеси след изстрел от много далечна дистанция на Фаетон, попаднал в ръцете му.

В 41-вата минута отново Густаво Бусато излезе, за да изчисти в тъч извеждащо подаване към Рикардиньо.

В 44-тата минута дойде поредният ъглов удар за ЦСКА, а след него последва и нов корнер след изчистване от Охене. И след това центриране нямаше опасност за Андонов, а Левски организира бърза контраатака, която бе спряна от Вион и Кордоба. В добавеното време последва и още един корнер, а след отбита топка Скаршем стреля от границата на наказателното поле, но неточно.

Второ полувреме

Този път Левски започна по-активно полувремето, търсейки първия си точен удар в мача и разбира се - гола. Секунди след това обаче ЦСКА пак се понесе в атака и още в 49-ата минута стигна до шестия си корнер в мача - той завърши с центриране в аут.

В 53-тата минута Ван дер Каап бе ударен с ритник в главата от Кристиан Димитров. Драганов остави играта да продължи, тъй като топката бе стигната от Фаетон и имаше изгледи за опасна атака, която обаче не се разгърната. Впоследствие нямаше проблем за нидерландеца да продължи, след като му бе оказана помощ.

В 57-ата минута Ел Джемили осъществи впечатляващ пробив и се справи с Махмутович, Кордоба и Матей, но накрая позагуби баланс и отправи слаб удар в аут от прекрасна позиция на границата на наказателното поле.

61' - 0:1! Иван Андонов пресече подаване и овладя храднокръвно, стражът обаче се забави с изчистването и Фаетон му попречи, като впоследствие топката се озова в Хайнц, който отдалечна дистанция прехвърли всички играчи и вкара в опразнената врата от около 25 метра.

В 65-ата минута Линдсет бе изведен срещу Андонов и въпреки че си ограничи ъгъла за удар, стреля нелошо и опита да вкара между краката на младия страж, но той се намеси отлично и спаси.

В 68-ата минута Махмутович блесна с отличен шпагат и предотврати това Рикардиньо да се озове очи в очи с Бусато. Все пак Рикардиньо пое топката и стреля от наказателното поле встрани от вратата, но ударът излезе много в аут.

Там някъде се стигна и до грозни сцени, между които бяха замесени секторите А и Г. Фенове на Левски тръгнаха да влизат към сектор Г, а представители на жандармерията и на охранителната фирма влязоха в сблъсъци с привържениците. Коментаторът на живото предаване предаде, че е полетяла ракета от сектор Г към сектор А.

В 75-ата миута Каранга бе изведен срещу Андонов и стреля по земя, но младият страж блесна с добра намеса и позициониране, като ударът бе в него.

77' - 0:2! Хайнц блесна с прекрасно подаване към Скаршем, той стреля по земя, но Андонов спаси. Отбитата топка отиде на пътя на Каранга, който я вкара в опразнената врата. Бразилският нападател отпразнува бурно и отиде пред феновете в сектор В, като свали фланелката си и получи жълт картон.

В следващите минути Левски опита да наложи натиск, но "армейците" показаха на няклко пъти, че могат да контраатакуват опасно. В 90-ата минута Асприля показа техника отляво срещу Галчев и разви добре атаката, а накрая Линдсет опита да задържи сам срещу няколко играчи, като се строполи на земята в наказателното поле. Той бе препънат от Ван дер Каап, но закъсня с падането и се хвърли твърде късно, като дузпа не последва.

В четвъртата минута от добавеното време Линдсет осигури перфектен шанс за гол пред Асприля, който имаше цялото време на света. Той обаче стреля неточно покрай Андонов и прати топката в страничния стълб.

СЪСТАВИ

Левски: Андонов, Цунами, Ван дер Каап, Кордоба, Димитров, Галчев, Мислович, Охене, Евертон, Ел Джемили, Рикардиньо

ЦСКА: Бусато, Матей, Кордоба, Махмутович, Вион, Кареасо, Хайнц, Линдсет, Скаршем, Фаетон, Каранга

Преди Левски срещу ЦСКА

И при двата отбора има сериозни липси. За "червените" аут от мача са Християн Петров, Иван Турицов, Мартин Стойчев, Юрген Матей, Брадли де Нойер и наказаният Амос Юга. При "сините" няма да могат да вземат участие Фабио Лима, Асен Митков, Илиян Стефанов, Николай Михайлов и наказаният Марин Петков.

И докато битката за титлата сякаш вече изглежда мираж за ЦСКА (6 точки зад Лудогорец, който е с мач по-малко), то "армейците" трябва да внимават да не застрашат мястото си в позициите, даващи право на участие в Европа (успехът за Купата на България не е никак сигурен). Освен че Левски е на шест пункта, Локомотив Пловдив е на седем от тях.

Левски няма победа в три поредни мача между тези съперници, а ЦСКА е с един успех във въпросната поредица. При първия им сблъсък през този сезон двата тима приключиха при равен резултат 1:1. Тогава Роналдо, който вече не е при "сините", откри в 43-тата минута, а Джонатан Линдсет изравни в 49-ата. При гола на норвежеца груба грешка допусна Пламен Андреев. Младият страж понесе доста критики и за представянето си срещу Лудогорец (1:5).

Напрежението около Нестор Ел Маестро пък расте все повече и ако той не победи големия съперник, феновете на ЦСКА ще поискат още по-яростно оставката му. Предполага се, че по трибуните ще се чуе нагласата спрямо него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички