Цяла България чакаше да чуе защо Левски излезе с резервите срещу Лудогорец - Топузаков отговори


Цяла България чакаше да чуе защо Левски излезе с резервите срещу Лудогорец - Топузаков отговори
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

39435 0

Елин Топузаков остана очарован от играта на "резервите" на Левски в гостуването на Лудогорец в Разград. "Сините" играха с много променен състав, в който отсъстваха редица титуляри поради различни причини. И бившият капитан на столичния гранд вярва, че отборът му е играл като равен с равен с действащия шампион. 

"Мисля, че съм много доволен от това, което показахме на терена, и не отстъпвахме по нищо на Лудогорец. На полувремето сменихме схемата. Всичко, което бяхме замислили, се получи - момчетата се представиха отлично. За младите футболисти - само респект", категоричен беше Топузаков. 

Новата система на игра за гостуването в Разград 

Левски излезе с трима централни защитници в мача, като това беше предпочитаната схема и на Станимир Стоилов за мачовете с Лудогорец. През втората част "сините" минаха в познатото 4-3-3, което изненада домакините, а това беше и моментът, в който Левски поведе с 2:1. 

"Търсихме изненада в мача. Започнахме да играем с 4-ма след почивката. Представихме се добре и в доста голяма част от мача бяхме или равни, или по-добри от тях. Имахме преимущество най-вече в началото на второто полувреме", сподели Топузаков. 

Проблемите с контузии и болежки в Левски

"Сундберг имаше проблем през седмицата и затова беше сменен на почивката. Мисля, че до момента е играл във всички мачове. Не искахме да рискуваме травмата му да се усложни", каза Топчо относно смяната на лидера на "синята" защита на почивката. 

"Рикардиньо на последната тренировка имаше проблем с бедрото. Надявам се да играе в следващия мач, защото е водещият ни реализатор. Другите мисля, че имат леки болежки, които могат да преодолеят, но трябва да сме внимателни. В този мач видяхме други момчета, играха добре, така че мога да съм спокоен, че ще играят добре, когато се наложи да играят", отсече той. 

Спекулациите за "пестене" на сили от Левски

Преди мача на Лудогорец с ЦСКА 1948 имаше жестоки атаки срещу "червените", че ще "легнат" на шампионите. На такива атаки стана обект и Левски, а промените в титулярния състав само засилиха критиките от чужди към тима на Топузаков. 

"Всеки мач е важен за Левски - който е в най-добро състояние и в най-добра форма ще играе. Михалев, Митков и Йовов бяха много опасни в мача. И в следващия мач се надявам да изглеждаме така, както в този мач.

С представянето на терена днес и с головете, които вкарахме, няма никакво съмнение, че играхме за себе си", отсече Топузаков пред "Диема спорт". 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички