Член на НС на Левски разясни ролите на хората в Управителния съвет и какво става в клуба


Член на НС на Левски разясни ролите на хората в Управителния съвет и какво става в клуба
Снимка: Официален сайт на Левски

1098 0

Петър Ганев, който е член на Надзорния съвет на Левски, разясни ролите на новоизбраните в Управителния съвет на "синия" клуб. Той призна още, че има и противоречия по отношение на някои от тях. Публикуваме съобщението му от личния му профил в социалната мрежа "Facebook" без редакторска намеса:

"Петимата кандидати бяха посочени от мажоритарния собственик Наско Сираков на първото заседание на Надзорния съвет през миналата седмица. Изборът не беше автоматичен, тъй като 1) исках да проведа разговори с УС на Тръст „Синя България” и 2) общо беше желанието да изслушаме в детайли всички предложени кандидати. Мисля, че за пръв път от много години в Левски се провежда подобно изслушване за УС.

В дните до срещата, след като водих разговор и с Васко Колев по темата, кандидатите дадоха и кратка публична заявка за своята роля и отговорности в УС в интервю за www.levski365.com. Вчера проведохме изслушването, което продължи близо три часа и половина. Беше поет твърд ангажимент УС да не бъде проформа, а да има ясен регламент на работа и активна дейност.

Поетите ресори са следните: Павел Колев (изп. директор), Константин Баждеков (финанси и бюджет), Минко Герджиков (взаимодействие с институциите, спонсори), Илия Христов (работа с привържениците, история и традиции, школа) и Ивайло Цветков (спонсори, реклама и комуникации). Сериозна част от дискусията беше насочена и към взаимодействието на клуба с привържениците, в резултат на което се организира широката среща за четвъртък.

Вчера и през днешния ден отново водих разговори с УС на Тръста. Бяха изказани множество разнопосочни мнения. Основните критики на колегите към проекто състава на новия УС на клуба бяха в 1) липсата на ясен план за излизане от кризата и 2) твърде голяма приемственост, тоест липса на ясен сигнал за нов подход в управлението на клуба. В същото време обаче се осъзнава, че евентуално блокиране на този УС по скоро би било деструктивно. Следва да се отчита също така, че ролята на Тръста на този етап не е да управлява, а да изисква добро управление, в т.ч. програма, ясни цели и функции, прозрачност и т.н.

Днес беше проведено неформално гласуване в УС на Тръста, като почти всички гласове бяха „въздържал се”. Моето разбиране е, че тази позиция отговаря именно на това вътрешно противоречие – има критики, но и нежелание да се блокира работата на клуба. По-късно изложих натрупаните мнения и аргументи пред Наско и Тити – смятам, че бяха възприети и разбрани, след което гласувахме новия състав на УС.

Също днес, с цел по-добро управление и повече прозрачност, входирах и писмо до Павел Колев с три точки:

1) Управителния съвет на ПФК Левски да докладва в писмена форма дейността си, в т.ч. финансовото състояние на клуба, на всеки три месеца пред Надзорния съвет (по чл.76б ал.1 от Устава на клуба);

2) Посочих Александър Чакъров като експерт по финансовите въпроси, който да подпомага дейността ми в Надзорния съвет на клуба (по чл.76б ал.4 от Устава на клуба). Сашо е одитор, член на УС на Тръста и няма да получава възнаграждение за работата си;

3) Предложих създаването на помощна комисия, която да е съставена от експерти и представители на привържениците и да подпомага дейността на Управителния съвет (по чл.54а от Устава на клуба). Съставът на комисията следва да се консултира с организираните привърженици на клуба и да се определи на съвместно заседание на НС и УС. Идеята за подобна комисия беше дискутирана и по време на изслушването за УС.

Накрая детайл по отношение на финансите. В последните седмици в Левски се постигна много по отношение на разходната част на бюджета – заплатите в първия отбор бяха редуцирани значително, като процесът на предоговаряне е почти завършил. В последните дни фокусът вече попада почти изцяло върху приходната част и привличането на спонсори и рекламодатели.

Ясно се осъзнава, че моделът на назначения собственик/спонсор/рекламодател е отживелица за Левски. Клубът тръгва по нов път и се надявам това да даде резултат сравнително скоро.

Само Левски".

Междувременно, Тити Папазов коментира информацията за интерес към акциите му в Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички