Черната Сила Мапуку изригна в дебюта си и подлуди феновете на Герена (ВИДЕО)


Черната Сила Мапуку изригна в дебюта си и подлуди феновете на Герена (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

6415 0

Отборът на Левски започна с победа тазгодишното си участие в Лига Европа, като на стадион "Vivacom Arena Георги Аспарухов" се наложи с 3:1 над носителя на Купата на Черна гора Сутиеска с 3:1.

Страхотен дебют за "сините" направи Жуниор Мапуку, който откри още в 12-та секунда, а в 21' дублира резултата. В добавеното време на срещата Роман Прохазка се разписа с мощен шут от над 25 метра, а в края на мача Божо Маркович вкара почетното попадение за гостите.

Срещата започна по брилиянтен начин за ЛЕвски, като още в 15 секунда Адениджи центрира от дясно, а новото попълнение Жуниор Мапуку откри с глава - 1:0.

Гостите също показаха зъби след като инкасираха толкова ранно попадение. В 8' при центриране в наказателното поле на Левски, двама играчи в бяло бяха оставени непокрити, но топката излезе в аут.

В 21' тимът на Левски поведе с 2:0, а в прегръдките на своите отново бе Жуниор Мапуку. Таранът бе точен за втори път при дебюта си за тима. Той получи топката малко след центъра на терена от Роман Прохазка, елиминира един играч на гостите, след което с плътен удар по земя матира Личина за 2:0.

Като по чудо в 29' Левски не вкара и трети гол, след като Мапуку със скрито подаване изведе Вутов, но последния не успя да насочи добре топката от малък ъгъл. Секунди по-късно Прохазка нанесе тежък удар, който бе изчистен от Личина в корнер.

В 39' Божидар Митрев трябваше да покаже класа след удар от движение на Вукович. Стражът се справи добре и изби в корнер, след който защитата в синьо изчисти.

В добавеното време на първата част 26-кратните шампиони на България стигнаха и до трети гол във вратата на черногорците. Мапуку бе фаулиран на повече от 20 метра, но това не попречи Прохазка с топовен удар да матира Личина за трети път тази вечер - 3:0.

В 53' при изпълнение на корнер Митрев овисна, което позволи на играч в бяло да отправи удар към вратата, но там бе Яблонски, който изчисти.

Отборът на Левски направи една от малкото си грешки в мача, която обаче можеше да доведе до гол във вратата им. След изпълнение на корнер, вместо да бъде центрирана, топката бе върната назад, а секунди по-късно се озова в играчите на Сутиеска. За щастие на "сините" обаче Лонкар се оказа в засада при подаване към него, което спря атаката на носителя на Купата на Черна гора.

В 59' пък Франсис Нар направи двойно с Вутов, но шутът на Нар мина в страни от вратата. В 75' пък своя дебют за Левски направи и румънския нападател Сержиу Буш, който замени Вутов.

11' преди края на срещата гостите от Черна гора стигнаха до попадение във вратата на Митрев. Точен беше Маркович, който се разписа след асистенция на Лонкар.

До края на срещата играчите на Сутиеска останаха с човек по-малко, след като в 89' Недич получи втори жълт картон.

Преди мача

Отборът на Левски стартира днес участието си във втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа, а първият съперник на столичния тим е черногорски Сутиеска. 

Николай Митов обяви на вчерашната си пресконференция, че играчите му не подценяват противника, но искат да решат сблъсъка още тази вечер.

Наставникът на гостите Никола Ракойевич пък призна, че "сините" са по-класният опонент.

При последните си 4 участия в европейските клубни турнири Левски неизменно отпадаше още на старта, като бе спиран от Спартак Търнава, Сараево, Иртиш и Марибор.

Състави:

Левски: Митрев, Цветкович, Яблонски, Пиргов, Горанов, Прохазка, Панайотов, Адениджи, Вутов, Нар, Мапуку

Сутиеска: Личина, Радишич, Бакрац, Стиепович, М. Вучич, Ковачевич, Лончар, Зарубица, Вукович, Маркович

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички