Бразилска самба на „Герена“ в чест на Георги Аспарухов - Гунди и Левски мечтае за третото място (ВИДЕО+СНИМКИ)


Бразилска самба на „Герена“ в чест на Георги Аспарухов - Гунди и Левски мечтае за третото място (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5328 0

Левски тресна с 2:0 Септември София в среща от 29-ия кръг на Първа лига и завърши по подобаващ начин днешните чествания по повод 80-годишнината от рождението на великия Георги Аспарухов – Гунди.

Хората на Елин Топузаков играха с 10 души на терена от 55–ата минута заради директен червен картон на Андриан Краев. Успехът за „сините“ изковаха бразилците Рикардиньо и Роналдо. Първият откри резултата в 27-ата минута, а сънародникът му предреши крайния изход в 76-ата минута.

Така „сините“ продължиха и серията си без загуба, като регистрираха трета поредна победа с 1:0 в шампионата. Вратарят Пламен Андреев пък записа 20-ата си суха мрежа от началото на сезона.

Като цяло домакините имаха предимство през целия мач, а фактът, че играха повече от половин час с човек по-малко не се отрази по никакъв начин. Хората на Светослав Петров не успяха да отправят дори и един точен удар към рамката на "сините" през целия двубой.

Бразилците в състава на Левски имаха ключова роля в почти всичко по-опасно пред вратата на съперника. Рикардиньо, който играе с №9 на гърба, откри символично резултата в деня в чест на Гунди. Роналдо реализира страхотен втори гол, а Уелтън нацели гредата.

В 80-ата минута на двубоя целият стадион се изправи на крака и избухна в аплодисменти в чест на 80-годишнината от рождението Георги Аспарухов - Гунди. Сектор "Б" отбеляза събитието, озарявайки небето над "Герена" с мощна заря.

Така Левски събра 54 точки и вече дори мечтае за третото място, на което в момента е ЦСКА 1948, който е с 5 точки повече. Септември е с 13-ти с 22 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна с очакван домакински натиск. В 8-ата минута се стигна до първия удар от началото на мача. Ивелин Попов центрира в пеналта след късо изпълнение на корнер, Андриан Краев игра с глава, но стреля право в ръцете на Димитър Шейтанов.

Малко след това Попето пробва шут отдалеч, преминал над напречната греда. В 17-ата минута Петрис центрира отдясно, Рикардиньо продължи с глава към Уелтън, който се строполи на тревата след съприкосновение със защитник. Съдията Радослав Гидженов и ВАР не видяха основание да уважат претенциите на „сините“ за дузпа.

ГОООЛ! Левски откри резултата в 27-ата минута. Сякаш със символиката на днешния ден в автор на попадението се превърна футболистът с №9 – Рикардиньо. Филип Кръстев подаде към Уелтън, който нахлу в пеналта и стреля, но кълбото се отклони и с малко късмет в коляното на Рикардиньо и влетя в мрежата на Шейтанов – 1:0. Бразилецът посвети гола си на Георги Аспарухов – Гунди.

В 34-ата минута Ивелин Попов получи топката в пеналта. Попето би, но Шейтанов спаси.

До почивката гостите така и не успяха да застрашат сериозно вратата на Пламен Андреев.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След антракта септемврийци отправиха първия си удар. Негов автор стана Красимир Станоев, който шутира неточно.

В 54-ата минута Филип Кръстев шутира от дъгата на пеналта, но Димитър Шейтонов се справи. Няма и 60 секунди по-късно Левски остана с 10 души на терена. Съдията Радослав Гидженов показа директен червен картон на Андриан Краев за грубо нарушение срещу Петър Чуич. Вратарят на „сините“ Пламен Андреев пък бе декориран в жълто заради реакцията си към рефера.

В 71-ата минута Левски организира бърза контраатака. Петрис пое топката от центъра и напредна. Французинът навлезе в пеналта и би, но Шейтанов спаси с глава, избивайки в корнер. Малко след това Филип Кръстев пробва удар от фал, но би над горната греда.

ГОООЛ! Левски удвои преднината си в 76-ата минута. Уелтон стреля, но ударът му бе блокиран. Топката обаче се върна към нето и той с глава я продължи към Роналдо, който успя да матира Шейтанов след страхотен изстрел – 2:0.

В 80-ата минута целият стадион стана на крака в чест на Георги Аспарухов – Гунди. Последва няколко минутна заря.

В 85-ата минута Уелтън нацели горната греда след страхотен удар. До края гостите нямаха сили поне за почетен гол, като за цял мач те дори не отправиха и точен удар към вратата на Пламен Андреев.

Стартови състави:

Левски: Пламен Андреев, Жереми Петри, Келиан ван дер Каап, Сонко Сундберг, Цунами, Андриан Краев, Филип Кръстев, Ивелин Попов, Уелтън, Роналдо, Рикардиньо

Септември София: Димитър Шейтанов, Асен Георгиев, Атанас Кабов, Влатко Стояновски, Йоан Гаврилов, Константин Чешмеджиев, Красимир Станоев, Кристиян Пешов, Мартин Ачков, Мартин Стоянов, Петър Чуич

Преди мача:

"Сините" продължават да се борят за място в шестицата, след като влизат в двубоя от 4-та позиция с актив от 61 пункта. Столичният съперник пък е 12-ти с 22 точки.

За последно двата тима се изправиха в контрола през февруари, когато възпитаниците на Станимир Стоилов се наложиха с 4:1 над съперника си. 

Септември в момента е в серия от 5 поредни поражения в елита - като домакин на Славия и ЦСКА 1948 и при визитите си на варненските Спартак и Черно море, както и на Локомотив Пловдив междувременно. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички