Босът на Славия: Сираков е учено пиле, има т**ки и да тръгне от нулата


Босът на Славия: Сираков е учено пиле, има т**ки и да тръгне от нулата

1759 0

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов се изказа ласкаво за Наско Сираков, който бе обявен от Васил Божков за новия притежател на контролния пакет акции на Левски. Членът на Изпълкома на БФС призна и че феновете на "сините" са го изненадали със сериозното си участие в дарителската акция по спасяването на клуба от фалит. Както е известно, "синята" легенда завърши футболната си кариера именно в Славия.

"На този етап Наско Сираков е най-добрият вариант за акциите на Левски. Наско притежава много качества, които точно прилягат на отбор като Левски. Твърд е, може да казва „не“, разбира от футбол, разбира от организация. Трудно могат да го подведат с "измислени“ футболисти, както се случваше в последните години, защото той е "учено пиле“. Финансирането оттук нататък ще е сложно, но Сираков има дупе дори да тръгне от нулата, стига да получи подкрепа от ръководството и привържениците", коментира Стефанов пред БНР.

"Това с дарителските кампании е много хубаво, не съм очаквал, че ще се случат такива неща. Явно феновете на Левски обичат своя клуб и дават всичко за него. Тези 1,5 милиона лева, които са събрали привържениците, в нормален клуб ще стигнат за 5-6 месеца. При Левски с неимоверните заплати… Но Наско ще приключи с тези неща. Той знае как да се намали бюджетът на клуба и същевременно с това да се вдигне качеството. Той не е прахосник“, допълни той.

Стефанов отбеляза още, че има съмнения дали хората, които евентуално са обещали на Сираков да помагат финансово на клуба, няма да се отметнат. Той изрази увереност, че легендата би могъл да спре "падането надолу" на клуба. Според него, участието на привържениците в управлението трябва да е символично. А кой ръководител в Първа лига най-активно досега помага на "сините" вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички