Боримиров: Гунди и Котков могат да ни бъдат пример в живота - и като личности, и като футболисти


Боримиров: Гунди и Котков могат да ни бъдат пример в живота - и като личности, и като футболисти
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1751 0

Изпълнителният директор на Левски Даниел Боримиров, членът на УС на клуба Борислав Георгиев, директорът на ДЮШ Елин Топузаков, служители, ветерани и привърженици на клуба поднесоха венци и цветя по случай 52-та годишнина от трагичната гибел на легендарните Георги Аспарухов – Гунди и Никола Котков.

Поклонението се състоя на Централните софийски гробища. Двете големи звезди на българския футбол загинаха на 30 юни 1971 година в автомобилна катастрофа край прохода Витиня.

"Да се преклоним пред тези двама гениални футболисти. За съжаление не са сред нас. Те могат да ни бъдат пример в живота - и като личности, и като футболисти", заяви Боримиров.

Посланието от клуба

По-рано днес от клуба и публикува специални думи, с които да почетата легендите си. "Двама гениални футболисти - символ на едно необикновено и романтично време. Те бяха и остават носители на изключителни човешки качества. Мяра за доблест и чест!

Историята им ще се разказва вечно, а споменът ще бъде все така жив, за да пребъдат в паметта на поколенията със своя чар и елегантност.

За нас остава да следваме ярката им светлина в опит поне малко да се докоснем до величието им. Поклон пред паметта на незабравимите Георги Аспарухов и Никола Котков".

А само в Sportlive.bg може да видите как вестник "Старт" отразява смъртта на двете легенди на българския футбол Георги Аспарухов и Никола Котков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички