Сектор "А" на "Герена" е готов за следващия сезон срещу огромна сума


Сектор "А" на "Герена" е готов за следващия сезон срещу огромна сума

2420 0

Изпълнителният директор на "Левски" Иво Тонев хвърли светлина върху строежа на сектор "А", заявявайки че през следващия сезон "сините" ще приемат фенове на обновената трибуна.

"Най-трудно беше миналата година през февруари, когато беше спрян за 20-30 дни Сектор "А". Този период беше много труден за мен и в личен план, свързан и с други неща. Това дойде като капак на всичко останало. В крайна сметка се появи тази фирма, която дойде в труден момент и се съгласи да работи. И от другия сезон Сектор "А" трябва да приема публика", заяви днес Тонев в интервю за ТВ+.

Той също така е категоричен, че не е било грешка взривяването на трибуната, чийто строеж вече тече две години.

"Не, не съм сгрешил. Ако днес трябва да взема такова решение, пак бих го взел. Ако има някой, който е понесъл най-много удари, това съм аз. На всичкото отгоре ми коства много в личен план – има много неща, които са невидими за хората. Не се правя нито на герой, нито на мъченик, хората около мен знаят какво ми е. Няма как да искаш да си сериозен отбор и да играеш на стадион, който е строен преди 50-60 години.

Сектор "А" беше пред разпадане. Имахме много сериозни опасения, трибуната се нуждаеше от много сериозен ремонт, който в никакъв случай нямаше да излезе по-малко от 3-4 милиона лева. Няма никакъв смисъл да правиш ремонт на едно много старо съоръжение за такива пари.

Приблизително 12-14 милиона струва изграждането на нов Сектор "А". ОК, разликата в сумата не е малко не е малка, но градиш нещо ново, нещо модерно, което да прилича на стадионите в Германия, в Англия, във Франция, в Италия. И аз съм убеден, че хората, когато влязат на стадиона наесен, живот и здраве, ще видят каква е разликата. Когато се качиш на последния ред на Сектор "А", си даваш сметка, че останалите сектори са наполовина по-ниски, а централният е на 5 метра от терена. Колкото и да сме завистливи, злобни и лоши хора, аз съм убеден, че хората ще оценят това, което съм направил, при това сам. Както съм казал и преди, "Левски" не е дал и една стотинка за този сектор", сподели още Иво Тонев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички