Бизнесмен потвърди: Искаме Ники Михайлов в Емелек, целта е Копа Либертадорес


Бизнесмен потвърди: Искаме Ники Михайлов в Емелек, целта е Копа Либертадорес
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

6864 0

Новината, че еквадорският клуб Емелек иска капитана на Левски Николай Михайлов получи официално потвърждение. Това се случи в изказване на Хосе Ауад, кандидат за президент на клуба от Гуаякил и сериозен бизнесмен. 

"Предстои да привлечем страхотен вратар, който е капитан на българския отбор (Николай Михайлов)", каза Ауад, цитиран от eluniverso.com. Той потвърди, че клубът се е свързал с уругвайската звезда Луис Суарес, за да го убеди да участва в проекта. Бившият нападател на Барселона и Атлетико (Мадрид) обаче иска да остане в Европа още един-два сезона.

Кандидатът за президент на Емелек обяви, че спортен директор на клуба при него ще бъде бившата звезда на Ювентус Давид Трезеге, който е световен шампион с Франция през 1998 година.

"Ще се стремим Емелек да стане водещ отбор и да спечели всички игри и турнири, пред които е изправен на международно ниво, особено да бъде шампион на Копа Либертадорес, за да спечели уважение. Вече говорихме за качеството на играчите, които са необходими, за да достигнем целите, които си поставяме", каза от своя страна Трезеге. 

Емелек е един от четирите най-титулувани клубове в Еквадор. Изборите за нов президент на клуба от Гуаякил ще се проведат на 26 юни, неделя. Наскоро Михайлов не отрече възможността да заиграе в Еквадор. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички