Бивш "син" футболист: Марин Петков е най-добрият в Левски, много неща липсват


Бивш "син" футболист: Марин Петков е най-добрият в Левски, много неща липсват
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4057 0

Бившият футболист на Левски Николай Тодоров даде интервю пред "Тема Спорт", в което коментира последните три мача на "сините".

В тях тимът на Николай Костов записа една победа (2:0 срещу Славия) и две загуби (1:5 срещу Лудогорец и 0:2 срещу ЦСКА).

"Левски изигра добро първо полувреме срещу Лудогорец, но през второто се стигна до тотален срив. Логично след грешките, които се направиха, се стигна и до този разгромен резултат. "Сините" допуснаха спад и през втората част срещу Славия. Даде се инициативата на противника да диктува нещата на терена и се допускаха гафове в защита, но тогава мачът бе с положителен резултат".

ОЩЕ: Левски се готви за ударна селекция - опроверга твърдения за "колосални милиони"

"Вече в дербито с проблемите, които имаше по състава, цялостно нищо добро не успяхме да видим от страна на Левски. Нямаше изграждане на атака, трайно владение на топката, агресия, губеха се единоборства, грешни пасове и логично се стигна до поражението", констатира Кайзера.

След това той бе попитан дали има играчи, които правят лошо впечатление през пролетта и в кои зони отборът на Костов има нужда от подсилване:

Николай Костов с двама от помощниците си

"Нека да не посочваме имена. Подсилване ще трябва през лятото, но зависи и с какви финанси за трансфери ще се разполага. Дано по-бързо се завърнат в игра контузените играчи, а срещу Черно море в сметките на треньора влиза и Марин Петков. За мен той липсваше в неделя. В момента почувства успокоение след продажбата на Уелтън и сега показва качествата си. За мен е най-добрият футболист в Левски".

"При тази къса скамейка "сините" няма как да държат високо ниво, както го правят отборите от първата шестица. Притежават по-голям избор и не се забелязва спад, ако им липсва основен футболист. В това число не вкарвам Лудогорец, защото знаем с какъв състав разполагат", обясни Тодоров пред изданието.

ОЩЕ: Шеф в Левски се обърна към "доброжелателите" и обяви кой е следващият дълг, който трябва да се погаси

За финал той се изказа и по темата дали Николай Костов трябва да остане начело на Левски и през следващия сезон 2024/25:

"Това трябва да го реши ръководството на клуба. Да се види постигнатото, какви са изискванията и какво ще направят за по-нататъшното развитие на отбора. Както казах, дали ще има пари за трансфери, за да стане тимът по-конкурентен. Сега виждаме, че се използват до 12-13 играчи и няма конкуренция".

"Има спад във всяко едно звено. За да бъде постигната целта Европа, трябва да се подобри изцяло играта на отбора, защото само с искане не става. Единствено треньорското ръководство и футболистите могат да го направят. Имат подкрепата на публиката, която винаги е зад гърба им. Дано успеят да надскочат себе си в оставащите мачове, защото много неща липсват".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕЛудост! Левски разкри каква безумна заплата в евро са поискали от клуба

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички