Левски се готви за ударна селекция - опроверга твърдения за "колосални милиони"


Левски се готви за ударна селекция - опроверга твърдения за "колосални милиони"
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2061 0

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков говори относно селекцията на тима, като увери, че се работи усилено и ще бъдат привлечени поне петима нови играчи.

Левски готви ударна селекция

"Оттук-нататък дължа огромно извинение на треньорското ръководство, макар да знаеха ситуацията и условията, но и гарантирам, че никога повече няма да се наложи треньорът на Левски да поглежда към пейката и да има един или двама играчи, с които може да промени нещо на мач.

Минимум бройката, която ще вземем през май, е пет играчи. За всеки продаден играч ще има ново попълнение. Работи се сериозно по селекцията. Ако искаме да сме конкурентоспособни, трябва да имаме минимум 18 добри играчи. Най-важното за нас през годината беше да отпадне угрозата от Левски да слага тирета, запетайки, въпросителни знаци. Убеден съм в този момент, че такава угроза вече няма", заяви Сираков на специална пресконференция.

Наско Сираков с обещание и извинение към треньорския щаб

Той бе запитан как може да се справят с конкурецнията на Лудогорец и дали изобщо е възможно: "Ние няма да привличаме, само ако продадем играчи. Истината е, че бройката играчи, с които разполагаме, не е достатъчна. Особено когато играем в сгъстен цикъл. При всички положения се надявам да бъдем значително по-конкурентоспособни".

"Аз вярвам, че ще се класираме за Европа. Има го на теория да не се класираме, но за нас е жизненоважно да играем в Европа и ще направим всичко възможно. Имал съм разговори с генералния спонсор и имам обещанието му, че ще намери начин да подсигури средства за закупуването на такава бройка играчи - за издръжката им. Още не сме стигнали до този момент".

Точната взета сума от трансфери

Освен това бяха опровергани и някои твърдения за продадени играчи тази зима. "Не на последно място искам да опровергая големи твърдения за колосални милиони, които са влезли в клуба вследствие трансферите на трима играчи, продадени през зимата. В клуба чисто ЩЕ влязат - 3 милиона и 800 хиляди евро. Не всичко е влязло в клуба, има разсрочвания.

При много от футболистите имаше заложени проценти, които не са за Левски - за клубове, за мениджъри, някъде достигаха над 50%. Нека не се тиражират неверни съобщения, които заблуждават фенската маса и наливат вода в мелницата на недоброжелателите ни. Успоредно със сумата, която казах, която не е влязла напълно, искам да кажа, че бяха привлечени нови 4 или 5 футболисти - те също струват пари. Осигурен е битовият комфорт на спортно-техническото ръководство да си върши работата - лагери, които също струват пари, заяви членът на УС Борислав Георгиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички