Бивш играч и треньор на Левски: Уелтън и Роналдо са извън форма, трябва да има футболист с по-свободни функции


Бивш играч и треньор на Левски: Уелтън и Роналдо са извън форма, трябва да има футболист с по-свободни функции
Снимка: Levski.bg

4915 0

Бившият футболист и треньор на Левски Михаил Вълчев даде интервю пред "Тема Спорт", в което изрази мнение, че на "Герена" има игрова криза, а бразилците Уелтън и Роналдо не се намират в добра форма:

"Постоянно го дъвчем, че Левски изпитва трудности срещу отбори с по-сгъстена отбрана. В такива ситуации трябва да изпъкват индивидуалните качества на играчите - да се тръгне на дрибъл или с двоен пас да се преодолее противник, а в краен случай да се търси попадение след статично положение. Ивелин Попов се справя с ролята на централен нападател, но трябва да се търси такъв човек през зимата. За мен Уелтън и Роналдо са извън форма. Не помагат в атаката на "сините". Роналдо имаше добро положение срещу Локомотив Пловдив, но от десет метра прати топката над вратата. Колко положения да има за мач? От три-четири трябва да се вкарва попадение. Има игрова криза. Мъри каза, че в тима има играчи, които са затормозени психически, но това е Левски и не трябва да има такова нещо. Това са мъже, а не деца", отсече 66-годишният Вълчев.

Запитан дали е необходима някаква промяна в предни позиции, той отговори, че не вярва да се стигне до такава, но изтъкна това, че Уелтън и Роналдо губят ефективност, тъй като са натоварени със задачата да помагат и в защита:

"Не вярвам да се стигне до това. Няма как да се сменят позициите на Роналдо и Уелтън. Първият с десния крак не може да отправи хубав удар, а какво да говорим с левия. Докато силата на Уелтън е отляво, да навлиза навътре и с фалцов удар да реализира. Двамата са на върха на фланговете и съществува вариант да им се даде повече свобода и да нямат толкова функции в защита, но това е едно от основните изисквания на Станимир Стоилов - всички футболисти да участват в двете фази на играта. Според мен, играейки по цялата линия, им се губи от ефективността и силата на атаката. Трябва да има някой играч с по-свободни функции", посъветва Мишо Вълчев.

На въпрос какво очаква от следващите два мача на Левски (срещу ЦСКА 1948 и Черно море), бившият футболист каза, че тимът може да е доволен и на една победа и едно равенство: "Да кажа, че пак очаквам победи на Левски, не смея да го правя. Трябва да съм по-умерен оптимист. Дано "сините" спечелят тези двубои. ЦСКА 1948 добре вървят в първенството. Притежават 4-5 силни играчи. Набраха самочувствие и ще бъде много трудно за Левски в събота. Същото се отнася и за Черно море. Клуб с традиции, който показва в повечето мачове много стабилна игра и "сините" ще имат проблеми. Ако Левски успее да спечели и двата двубоя, браво, но може да са доволни и от един успех и едно равенство. Защото преди четири кръга си говорихме за шампионска титла, но виждаме какво се случва във футбола. Много бързо се променят нещата", завърши той.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "Играта не е лоша, напротив" - легендата на Левски Емил Спасов назова основния проблем на "сините"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички