"Ще бъде истински празник" - В Сандански чакат хиляди срещу Левски за Купата


"Ще бъде истински празник" - В Сандански чакат хиляди срещу Левски за Купата
Снимка: Levski.bg

1821 0

Жребият за 1/16-финалите в турнира за Купата на България отреди на третодивизионния Вихрен Сандански да приеме актуалния носител на трофея - Левски. На този етап все още няма точна дата, на която ще се проведе този мач, но е ясно, че победителят ще се изправи срещу спечелилия двойката Розова долина - Лудогорец.

В днешния 26 октомври президентът на Вихрен - Георги Манолев, даде пресконференция, по време на която разкри, че вече са водени разговори със "синьото" ръководство, а в Сандански се очакват до 5 000 зрители:

"Стадионът ще бъде препълнен"

"Мачът с Левски ще бъде истински празник за Сандански. Левски не е гостувал в града от август 2008 година. В града и региона има много фенове на "сините". Провели сме предварителни разговори с представители на Левски, с полицията, с кмета. Очакваме между 3 и 5 хиляди зрители, стадионът ще бъде препълнен. Предлагаме много добри условия, почти всички седалки на стадиона са подменени, лекоатлетическата ни писта е една от най-добрите в България. Ще бъдат осигурени всички необходими условия за нормалното протичане на мача", започна Манолев, цитиран от "БТА".

Преди време се бяха появили сведения, че от Левски са пожелали мачът да се изиграе на "Герена", но шефът на Вихрен отрече тези слухове: "Никой от Левски не ни е търсил, за да сменим домакинството и да играем в София, но ние нямаме и право да лишим феновете да видят "сините" на живо след 14 години. Те ще имат и собствена хореография".

"Сега е моментът да призова министър Весела Лечева..."

Манолев призна, че теренът на Градския стадион не е в добро състояние и призова за помощ от държавата: "Теренът ни не е в много добро състояние. Преди две години спечелихме проект на Министерството на младежта и спорта за подмяната му. Продължаваме да чакаме финансиране. Не знам защо се бавят от министерството, сега е моментът да призова министър Весела Лечева да ни помогне и да си изпълнят задължението. Преди две години 200 000 лева бяха повече пари, сега и ние трябва да си дотираме част от ремонта. Но Сандански е дестинация, която си заслужава. Отпускат се пари за разни селца, не знам защо не ни обърнат внимание и на нас. Не можем без помощта на държавата. Имаме изкуствен терен в перфектно състояние, който бе обновен преди 2-3 години. В школата ни тренират над 200 деца. Въпреки че сме в аматьорския футбол, Вихрен функционира като професионален клуб. Сандански е град, който има 300 слънчеви дни в годината. За зимна подготовка при нас имат интерес отбори от Северна Македония и Албания".

В момента Вихрен Сандански е на трето място в Югозападната Трета лига с актив от 20 точки след 11 изиграни мача, а президентът заяви, че клубът има амбиции да се върне в професионалния футбол:

"Въобще няма да се чудим"

"Имахме задължения от 100 000 лева към държавата, които изплатихме. Не ги разсрочихме, както повечето клубове у нас, а ги изплатихме. Имаме амбиции да се върнем в професионалния футбол. И в момента бюджетът на отбора ни е голям, равнява се на този на първите 5 клуба във Втора лига. От БФС не ни помагат, защото преди старта на първенството обявиха, че имаме право да използваме само два чужденци, а при нас тренираха петима. Хубаво е правилото, че трябва да играят трима футболисти до 21 години по 90 минути. Само с млади футболисти обаче не можем. Миналата година играхме с такива момчета и те не бяха готови, щяхме да изпаднем. Ние сме в най-силната Трета лига. При нас са вторите отбори на ЦСКА, Левски, Славия, третият тим на ЦСКА 1948, тук са Марек, Септември Симитли, Чавдар Етрополе. Поне 7 отбора от нашата група са готови да играят във Втора лига, а право има само един. Виждате Беласица със същия отбор от миналата година сега е в тройката във Втора лига. Ние сме готови да играем във Втора лига. Ако ни поканят, въобще няма да се чудим", категоричен бе Георги Манолев.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "Много победи и щастливи мигове" - ръководството на Левски честити рождения ден на най-опитния си футболист!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички