БФС наказва Левски с един мач и 38 500 лева


БФС наказва Левски с един мач и 38 500 лева

2236 0

Един мач лишаване от домакинство и 30 000 лева глоба е най-вероятното наказание за Левски след ексцесиите на "Вечното дерби". Двубоят на стадион "Васил Левски" в събота беше съпътстван от организационни неуредици и два сериозни инцидента.

Най-напред треньорът на "червените" Стойчо Младенов беше уцелен в тила със снежна топка, полетяла от "сините" фенове в сектор "А", припомня "Преса". Той се строполи в преспите край терена и остана неподвижен за няколко секунди, след което получи помощ от лекарския щаб. След мача Младенов обяви, че е загубил съзнание, и отправи призив вечният съперник да бъде изхвърлен от "А" група.

В заключителните минути част от привържениците в сектор "Б" потрошиха оградата и нахлуха на пистата. Други чупиха и хвърляха седалки. Ситуацията беше овладяна след намесата на полицията. При сблъсъците пострадаха двама служители на реда. Те бяха откарани в болница за оказване на медицинска помощ.

И двете провинения са предвидени в Дисциплинарния правилник на БФС. В чл. 37 е посочено, че когаот хвърлен предмет е причинил нараняване на служебно или длъжностно лице, санкцията е един мач лишаване от домакинство и 4000 лева глоба. А тъй като Левски вече има две наказания за подобни инциденти през сезона, регламентът предвижда и допълнителни 30 000 лева. Отделно клубът ще бъде одрусан с дежурните 2000 лева за използване на пиротехника и с още 2500 лева за нахлуването на феновете.

Така се очертава домакинството срещу Берое на 7 ноември да се играе или пред празни трибуни на "Герена", или на неутрален терен.

Не е изключена и глоба от 37 500 лева заради плакат с дискриминационно съдържание. Санкция е възможна и заради антисемитски флаг, който се вееше през целия мач в сектор "Б". "Червените" също са заплашени от наказание за расизъм заради нацистко знаме в агитката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички