Наемането на гардове е груба грешка, смята ген. Василев


Наемането на гардове е груба грешка, смята ген. Василев

2681 0

Ангажирането на частни фирми за охраната на мачове е груба грешка, тъй като нито разполагат с необходимия брой служители, нито законът им дава нужните правомощия. Това е мнението на ген. Васил Василев, който дълги години се занимаваше с проблема с футболното хулиганство.

"Тези фирми наемат 20 души, които отиват на стадиона без никакъв инструктаж. Те не знаят как се действа в напечени ситуации, кои входове се отварят при масови безредици, при пожари и т.н. Ако стане проблем по трибуните, отиват при делегата на мача и му казват: "Викайте полицията", категоричен беше ген. Васил Василев пред "Преса".

Председателят на комисията за етика и феърплей към БФС допълни, че тенденцията с наемането на частни фирми е най-вече заради лошата финансова ситуация в клубовете.

"Като ангажират гардове, отборите си мислят, че пестят пари. Но това не е точно така, защото евтиното им излиза прескъпо, като дойдат паричните глоби от БФС", убеден е ген. Василев.

Според него трябва спешно да се приемат по-строги закони за борбата с хулиганството. "Виждате какво се случи на дербито - феновете вече ходят на стадиона с мечове и копия. Дано скоро няма смъртен случай", алармира той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички