Батков сподели какво спонсорство е бил договорил с "Газпром" за Левски


Батков сподели какво спонсорство е бил договорил с "Газпром" за Левски

1629 0

Адвокатът Тодор Батков сподели какво е било договорено от него с компанията "Газпром", която трябваше да спонсорира Левски, когато той бе собственик на клуба. Батков посочи какво е било условието на "Газпром", за да налива средства в българския клуб и какво е провалило сделката.

"Сделката с "Газпром" беше договорена с ръкостискане и прегръдки. Това се случи в централата на "Газпром" в Москва и в присъствието на двамата ръководители на "Газпром". Сделката беше за спонсорство за 5 години по 4 200 000 евро на година, плюс остана да мислят (тогава строяхме трибуната или щяхме да почваме да я строим, вече не си спомням) да дадат още 5 000 000 евро, за да ни помогнат за строежа. Изрично казах, че стадионът ще се казва "Арена Газпром – Георги Аспарухов”. Просто Георги Аспарухов е нещо свято и не се пипа", заяви той пред transitionstories.eu.

"След като се прегръщахме, им казах, че в момента, в който тръгне да се действа, за да засвидетелствам съпричастност, ще прехвърля и безвъзмездно пакет от 20-30%. Тогава "Газпром" поставиха изрично условие – стартираме в момента, в който стартира строителството на Южен поток. Знаете какво се случи", допълни адвокатът.

"Така че аз имах невероятен мотив да се случи сделката. Даже бях ангажиран по юридическата работа по сухопътния участък, която извършихме перфектно, той беше абсолютно подготвен. Дори помогнах и за морския участък, но други сили решиха, че това не трябва да се случи и сега осъществихме Балкански поток за сметка на България, всъщност продължение на Турски поток. Не искам да коментирам", завърши Батков. А какво каза той за случая със сафарито на Наско Сираков по време на мачовете с Тампере вижте тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички