Батков: Мечтая да наберем 10 000 акционери и да проведем ОС на стадиона


Батков: Мечтая да наберем 10 000 акционери и да проведем ОС на стадиона
Снимка: БГНЕС

1559 0

Мажоритарният собственик на "Левски" Тодор Батков разкри при старта на кампанията "Левски е твой", че мечтата му е клубът да набере 10 000 акционери.

"Ако акционерите станат повече от 10 000, ще се превърнем в публично дружество. Ако трябва, ще направя Общо събрание на стадиона, или в зала "Арена Армеец". Моето желание е да се включат повече хора и заедно да решаваме бъдещето на "Левски", сподели той.

Адвокатът не скри, че има голям интерес към акциите и очаква крупен инвеститор, но не такъв, който да изкупи мажоритарния дял.

"Има голям интерес, много фенове има пред касата, интерес има и от САЩ и Австралия, но най-вече от България. Имаме разговори с крупни инвеститори, така че спокойно. Не става дума за мажоритарния пакет" уточни той на днешната пресконференция.

"Следваме две големи идеи, призна още Батков. - Едната е подпомагането и спасяването на клуба, а другата е, че започнахме да връщаме "Левски" на българите".

Той сподели, че го разтърсват емоции покрай настъпващата промяна в клуба. "Левски е дълбоко залегнал в съзнанието ми и от 2-3 дни се будя нощем и се чудя как ще реагират сродните ни души. За тези 15 години Левски стана онова, което за мен ангажира най-много време, най-много нерви, най-много емоции. И се надявам да споделя това с възможно най-много хора", каза Тодор Батков.

"Няма нищо страшно. "Левски ще го има, спокойно", допълни той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички