Зарът е хвърлен - синът на Гунди стана първият акционер в "Левски"


Зарът е хвърлен - синът на Гунди стана първият акционер в "Левски"
Снимка: БГНЕС

2026 0

Собственикът на "Левски" Тодор Батков даде с усмивка тон на кампанията с акциите под надслов "Левски е твой". Феновете ще имат възможност да помогнат на любимия отбор с дарения за минимална стойност 100 лева, срещу което ще получат от Батков съответните книжа и документи. Първи акционер в "синия" клуб стана синът на легендата Георги Аспарухов-Гунди - Андрей. Той получи пакет от 100 акции безвъзмездно.

"Акцията започна. В неделя на ОС на тръста "Синя България" гласувахме той да направи символично дарение. Пакет номер едно бе предложен да се прехвърли безвъзмездно на сина на Гунди Андрей. Дарител номер две е Васил Колев", обяви Тодор Батков, който разясни някои неща за кампанията на пресконференция с Васил Колев от "Синя България".

Адвокатът разкри, че към инициативата има голям интерес, най-вече от България, но и от страни като САЩ и Австралия.

"Няма нищо страшно. Призовавам всички, които обичат Левски, да се включат в дарителската акция", призова Батков.

Колев обясни как става процедурата по даряването. Срещу парите се дава касов ордер и е издадено първо временно удостоверение, което обяснява колко акции са прехвърлени. Това става в определена за тази дейност стая на стадион "Георги Аспарухов“.

Той отправи призив към всички левскари. "Включете се, няма по-добър и чист начин да се помогне на клуба от този. Акцията прилича на тази за юбилея, но залогът е много по-голям - засяга бъдещето на клуба", заяви той.

"Може да звучим като лунатици, но това, което ще се случи до 24 май, ще има много голямо значение за "Левски". Аз се престраших, дадох пример. Много е направено досега, за да се спечели доверието. Уверявам ви, че ще направим така, че всички средства да бъдат вложени максимално добре", обяви той.

На пресконференцията бе съобщено още, че повече детайли по кампанията ще има в края на седмицата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички