Батков: Ако джиросат акциите на Путин или Гейтс, това прави ли ги собственици на Левски?


Батков: Ако джиросат акциите на Путин или Гейтс, това прави ли ги собственици на Левски?

1984 0

Бившият собственик на Левски Тодор Батков смята, че клубът може да обезсили пакета с акции, предаден от Георги Попов към премиера Бойко Борисов. Адвокатът навлезе в детайли за това как може да се осъществи процедурата обезсилването на акциите на клуба.

"Левски може да функционира, да свика Общо Събрание, на което с мнозинство на Тръст "Синя България" може да бъде взето решение да има обезсилване на акциите на г-н Попов. Такава възможност е предвидена в устава", заяви Батков пред "Нова".

"По тази логика Георги Попов може да джироса акциите на Владимир Путин или Бил Гейтс, а куриер да е DHL, примерно. Това прави ли Бил Гейтс или Владимир Путин собственици на акциите?", коментира бившият собственик на Левски.

"Процедурата по обезсилването на акциите на клуба е тежка. Трябва да мине през Търговския регистър. Ако бъде вписана там, то това трябва да бъде обявено публично, след което 3 месеца кредиторите имат възможност да оспорят подобно обезсилване, тъй като подобен ход намалява обезпечението на съответния кредитор", добави още той.

Всичко около ситуацията с акциите на Левски следете НА ЖИВО в SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички