АЕК влиза в битката за Аниете


АЕК влиза в битката за Аниете

1448 0

Звездата на Левски Антонио Аниете на 99 процента няма да остане на "Герена" след края на сезона.

В началото на седмицата gazzetta.gr информира, че испанецът е пред трансфер в гръцкия Керкира. Днес пък "Меридиан мач" твърди, че нападателят е получил примамлива оферта от друг тим от южната ни съседка - АЕК.

Както е известно, договорът на Аниете със "сините" изтича в края на сезона, а на този етап той отказва да го поднови. Хеттрикът, който Аниете вкара във вратата на Локо (Пд), правейки го №1 в голмайсторската листа на "А" група, допълнително го отдалечава от "Герена".

Към днешна дата именно АЕК е най-близо до подписа на испанеца. Гръцкият гранд отиде при аматьорите заради жестока финансова криза през 2013 г. Две години по-късно АЕК води убедително в местната втора дивизия и със сигурност ще играе в елита на Гърция от новия сезон. Това със сигурност се харесва много на Аниете, който вече е изградено име при южните ни съседи.

В началото на годината Антонио беше награден за най-добър футболист във втора дивизия на Гърция за миналия сезон. Припомняме, че нападателят стана голмайстор на групата с екипа на Ники Волос, който същата година спечели промоция за елита.

Междувременно ръководството на "сините" в лицето на спортния директор Георги Иванов прави всичко възможно да задържи Аниете. Гонзо говори постоянно с испанеца и съотборниците му, за да парира евентуален сериозен бунт заради неизплатените заплати. Отделно от това директорът няколко пъти е водил преговори с нападателя за нов договор. Според информация на "Меридиан Мач" Гонзо е използвал всякакви бонуси, за да задържи Антонио. Той не може да вдигне заплатата на голаджията, на за сметка на това му е обещал хиляди евро при всевъзможни положителни събития.

Един от бонусите е испанецът да запази 50 процента от правата си при бъдещ трансфер. Нещо, което е уникално за "Герена". От съблекалнята на "сините" твърдят, че Аниете все още не е дал окончателен отговор дали ще остане в Левски. Всички обаче са наясно, че това едва ли ще стане.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички