Адвокатът на Bad Blue Boys разкри защо бяха нападнати "сините" фенове


Адвокатът на Bad Blue Boys разкри защо бяха нападнати "сините" фенове
Снимка: Иван Йочев

4414 0

SportLive.bg се добра до истината за нападението над феновете на Левски в хърватския град Задар преди квалификацията за Лига Европа между "сините" и Хайдук (Сплит). И тя няма нищо общо с националистически и десни възгледи, демонстрирани от някои от "сините" фенове.

Няколко издания в Хърватия написаха, че про-фашистка и националистическа провокация от българите е разпалила сблъсъка между двете агитки. Но според известен хърватски адвокат, който защитава Bad Blue Boys в съда, причината е много по-обикновена. Става дума за неписаните правила в ултрас-движението.

И истината е следната: в света на ултрасите, когато фен група дойде в чужд град, където има ултраси, целта е атака. Няма как възгледите на феновете на Левски да са ядосали нападателите, тъй като и фракцията "Торсида" също е дясно ориентирана.

"Пълна глупост е, че привържениците на Левски са нападнати заради десните си убеждения. Ами Торсида е също така ориентирана. Писанията на някои журналисти през последните дни за феновете на Левски нямат нищо общо с реалността. Били са нападнати, защото са фенове и като такива са дошли в чужд град. Какви про-фашистки и националистически провокации!? Това е абсурдно", заяви адвокат Даворин Караджич пред net.hr.

Както е известно, група фенове на Левски бяха напднати в град Задар в нощта на сряда срещу четвъртък. Имало е бой, запален автомобил и арести.

В търсене на отговори от самите български фенове фоторепортер и журналист на сайта Zadarski.hr са били обиждани и им е бил показан среден пръст.

"Разкарай се,бе, пи*ко! No English, ние сме туристи", са били думите на левскарите.

Източници в ХЪрватия пишат за феновете на "сините": "Носеха черни тениски, бяха мускулести и бръснати, с татуировки от глава до пети. Някои от тях нямаха ризи, така че се виждаха татуировките им със свастики".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички