Звезда на Левски се гласи да става унгарски национал

Халфът на Левски Хали Тиам призна, че е кандидатствал за унгарско гражданство и се надява да стане национал на страната. Сенегалецът игра 4 години в местното първенство, а няколко години беше пращан под наем извън Унгария, но остана собственост на МТК Будапещ. През 2018 г. Левски купи правата му за постоянно.

"Унгария е моята втора родина, така че кандидатствам за паспорт. Пристигнах в страната, когато бях на 18 години, двете ми деца и съпругата ми са унгарски граждани, така че говоря с тях на унгарски. След като приключа процедурата, се надявам да играя и за националния отбор", заяви Тиам пред "Nemzeti Sport".

Тиам и Ейолфсон заедно прибират около 50 000 евро месечно в Левски

Хали Тиам и Холмар Ейолфсон, които вчера официално станаха футболисти на Левски, са сред най-скъпо-платените футболисти на тима, пише "Тема Спорт...

Полузащитникът бе помолен за коментар и за българския шампион Лудогорец, който е съперник на унгарския първенец Ференцварош в квалификациите на Шампионска лига. Тиам посочи, че "орлите" са много опитен отбор, който играе доста време в Европа, и то успешно. "Ференцварош обаче има нещо, което българите нямат - огромната подкрепа на публиката. Сигурен съм, че стадионът ще бъде пълен", категоричен бе той. Вижте в този материал по какви входящи трансфери Левски продължава да работи. 

Още по темата

Please select answer!