Защо "синя" България скочи срещу Кабаков и кой рефер има най-много мачове между Левски и Лудогорец?


Защо "синя" България скочи срещу Кабаков и кой рефер има най-много мачове между Левски и Лудогорец?
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

2760 0

В събота вечер е голямото дерби на 12-ия кръг между Левски и Лудогорец. Макар и на толкова ранен етап, то може да отговори на доста въпросителни относно равитието на първенството. В момента лидер са "сините" с 2 точки преди разградчани и победа може да увеличат на 5 точки. При успех за Лудогорец пък може да изправари Левски с 1 точка. 

Еуфорията сред "сините" привърженици е огромна и се очаква над 2 хиляди да окупират стадиона в Разград. В четвъртък обаче част от "синята" общественост настръхна срещу избора на съдия - Георги Кабаков. Затова SportLive.bg реши да направи справка колко пъти той е ръководил двубои между двата тима и кой е съдията с най-много наряди за тях. 

От общо 22 мача помежду им Ивайло Стоянов е ръководил 5 срещи, с което се нарежда и на първа позиция по ръководили мачовете между Левски и Лудогорец. 2 от тези 5 са играни на стадиона в Разград. Николай Йорданов е "свирил" 4 двубоя, като три от тях са били на "Лудогорец Арена.".

По три пъти рефери са били Георги Йорданов, който вече не е в тази професия (б.а. след мача Левски-Литекс, в който ловачанлии бяха изведени от терена), Станислав Тодоров и Никола Попов.  По веднъж са били назначавани Стефан Апостолов и Волен Чинков.

За Кабаков, който отговаря за идното дерби, това ще бъде мач номер 3. Първият е на 27 септември в София, когато Левски побеждава с 3:2. А любопитното е, че вторият е всъщност последният игран между двата тима - на 2 май в Разград, когато завършиха наравно 2:2. От Левски обаче още преди две години има специално отношение към този съдия и дори излизаха с декларация именно срещу него. След двубой срещу Славия, завършил 1:0 в полза на "белите", от "Герена" излязоха с позиция, че не желаят този съдия да ръководи техни мачове. 

СИРАКОВ ПОСОЧИ ГРЕШКИТЕ, КОИТО ЦСКА И ЛУДОГОРЕЦ ДОПУСКАТ

Тогава във въпросната среща бе отменен редовен гол на нападателя Венцислав Христов за несъществуващо нарушение и бяха отсъдени редица спорни нарушения в ущърб на Левски. Това е и една от причините, поради които и НКП на Левски написа декларация против Кабаков, посочвайки съмненията, които имат към него. Припомняме, че през декември миналата година той ръководи битката между ЦСКА и Лудогорец за Купата на България, завършила 2:1 за "червените". След двубоя и двата лагера имаха сериозни претенции към него, а "орлите" пуснаха и официална жалба заради решения в техен ущърб. Именно и този двубой коства на Кабаков наградата за най-добър съдия и бе изваден дори от почетната тройка.

Голямата легенда на Левски Наско Сираков също говори за дербито в събота. Той изрази интересно мнение, а именно, че мачът е по-важен за Лудогорец, а не за "сините". Защо смята така - може да прочетете в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички