Сираков посочи грешките, които ЦСКА и Лудогорец допускат


Сираков посочи грешките, които ЦСКА и Лудогорец допускат

2054 0

Легендата на българския футбол Наско Сираков коментира конкуренцията в Първа лига през този сезон. За разлика от предходните сезони три отбора - Левски, Лудогорец и ЦСКА, се държат в челните позиции без сериозна разлика. 

Той сподели, че "червените" също не са за отписване, въпреки че сега на трето място. Сираков обаче критикува схемата, която използва Нестор Ел Маестро. "Според мен не са за отписване, още повече, че са на една точка от Лудогорец и три зад Левски. ЦСКА в никакъв случай не трябва да се отписва - на база традиции, публика и потенциал като играчи.

Мисля, че все още не могат организационно да се справят - говоря за играта, там нещо им куца. Иначе като футболисти - те имат достатъчно потенциал този сезон да бъдат конкурентоспособни на двата отбора пред тях. Не бих казал, че им липсва постоянство, а точно организация на играта. Според мен играят с някаква схема, която малко ни връща в 50-те години на миналия век - системата WM - 4-2-4, което в съвременния футбол е смъртоносно - във всеки един момент тя може да ти изиграе лоша шега. Те реално са на терена с четирима нападатели и с двама халфове".

Относно напускането на Пауло Аутори и ситуацията при разградчани легендарният капитан на Левски допълни пред "Тема спорт". "Преди месец казах, че ние този филм в Лудогорец го гледахме преди няколко години с португалеца Бруно Рибейро.Разбира се, че говорим за друго ниво обаче, при Лудогорец... Моето мнение е, че постигнаха изключителни успехи. Оставете титлите в България, това не го броим толкова, в Европа изиграха запомнящи се сблъсъци. Но на тях водещите им футболисти са на по над 30 години.

ДЯКОВ РАЗКРИ ЗАЩО ВСИЧКИ СЪЖАЛЯВАТ ЗА НАПУСКАНЕТО НА АУТОРИ

Според мен изпуснаха момента да си подновят отбора. Те затова страдат в момента и им е тежко. Въпреки че пак играят най-добрия футбол в България. Личното ми мнение е, че тези футболисти много трудно излизат за всеки мач от първенството напълно мотивирани. Това е много тежко - да поддържаш такъв процес в съблекалнята. И на базата на всичките успехи, които постигнаха тези момчета, най-нормалното е да направят грешка с всеки отбор у нас. Защото три дни по-късно играят в Европа и у нас те не могат да се мотивират. Просто са спечелили абсолютно всичко възможно. Затова и правят грешки. С тях дават възможност на Левски и ЦСКА да са плътно до тях.

Съдийството е друга тема. Там за всички ни е ясно за какво става въпрос. Истината е, че не може да се отрече фактът, че Лудогорец играеше най-добрия футбол в нашето първенство. И с малко помощ бе абсолютно достатъчно. Това е единственото, което може да спре Левски. Хайде, не е единственото, но е едно от нещата, които би трябвало да притесняват в Левски".

Въпреки че от Лудогорец обявиха Антони Здравко за заместник на Аутори, то спекулациите, че друг треньор може да замести Аутори са големи. Ето един от кандидатите, който е отказал на разградчани

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички