Заплатата на Хубчев бави преминаването му в Левски

Преминаването на Петър Хубчев в тима на Левски се бави заради треньорската заплата на специалиста в националния отбор. Ръководството на БФС не желае да приеме оставката на Хубчев, като по този начин в сила влиза 3-месечно предизвестие, в който период националният селекционер е длъжен да остане на поста си. 

По този начин БФС ограничава опциите пред Петър Хубчев и Левски, които се надяваха да заработят заедно преди началото на сезона. От "Герена" обаче едва ли са склонни да чакат в продължение на три месеца за своя нов наставник, тъй като тогава на практика сезонът за "сините" ще е започнал.

Попов с разкритие: Хубчев си тръгна от националния, не знам кой ще е треньор сега

Капитанът на националния отбор по футбол Ивелин Попов даде много интересно интервю в Русия. Макар все още да не е обявено официално, Попето заяви...

Тъкмо поради тази причина Хубчев следва да плати трите си заплати за този период (май, юни, юли), ако желае да се раздели преждевременно с националния отбор и да не чака тези три месеца, които могат да му костват работата на "Георги Аспарухов".

Проблемът за Хубчев и Левски е, че заплатата на специалиста, по неофициални данни, за тези три месеца е много голяма - около 100 хиляди лева. Тази цифра на практика може да провали плановете на Хубчев да поеме "сините", освен ако не бъде подпомогнат финансово от бъдещия си клуб.

Междувременно ръководството на БФС взе решение кой да е новият национален селекционер (подробности четете тук).

Още по темата

Please select answer!