Заплатата, която принуди Левски да продаде Обертан - още един ас на тима "виси"


Заплатата, която принуди Левски да продаде Обертан - още един ас на тима "виси"
Снимка: Оф. сайт на Левски

4125 0

Един от най-добрите чужденци, играли някога в българския футбол - Габриел Обертан, вече не е част от селекцията на Левски. Въпреки че поднови договора си едва преди няколко месеца, френският ас, преминал през Манчестър Юнайтед и Нюкасъл, напусна в посока Турция, а основната причина за раздялата с крилото е неговата сериозна заплата.

Както е известно, в Левски тече процес на сериозни промени. Бяга засегнати почти всички звена в клуба, а се очаква и обявяването на смяната на собствеността на "сините" в началото на март. Една от първите идеи на "новата власт" е била ограничаване на парите, които клубът дава за заплати. По информация на SportLive.bg, френският ас се е разписвал срещу месечно възнаграждение от над 40 хиляди евро, като в сумата не влизат бонуси за победи, голове и асистенции.

Сред играчите на Левски е имало недоволство срещу парите, които се дават на Обертан, а освен това той е бил един от малкото футболисти, които не са страдали от забавянето на месечните възнаграждения, което имаше през последните няколко месеца.

В Левски ще бъде върнат "таван" на заплатите, докато не бъде изчистен дълга, който пречи за лиценза в Европа, както и не бъдат намалени сериозните задължения, които клубът има към настоящия момент.

Не се знае каква ще е съдбата на другия рекордьор по заплата в Левски - Холмар Ейолфсон. Както е известно, исландецът все още е контузен, но след раздялата с Обертан се превърна в най-скъпоплатения играч на "сините". Той прибира сериозна заплата - между 25-30 хиляди евро на месец, също без бонусите за добро представяне. Интерес към него имаше през лятото, като ръководството на 26-кратните шампиони не е изключило вариантът и той да бъде продаден (ако не през зимата, то през лятото).

Каква сума ще получи Левски за продажбата на Обертан вижте тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички